Ľubomír Hudačko Iné športy

Skvelé víťazstvo hádzanárov: V prvom zápase pohára nedali šancu silným Švédom!

Hádzanári Tatrana Prešov odštartovali prvé kolo skupinovej fázy Pohára EHF víťazstvom nad švédskym IFK Kristianstad 37:30. Zverenci Petra Hatalčíka tak zaknihovali dôležité víťazstvo v skupine.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé víťazstvo hádzanárov: V prvom zápase pohára nedali šancu silným Švédom!
Zdroj: TASR

V úvodnej desaťminútovke hostia vždy doťahovali najtesnejšie vedenie Tatrana. Na konci desiatej minúty Antl zo sedmičky upravil na 6:5, po ňom dvakrát presne namieril Pejovič, prešovský krídelník Antl znova uspel zo sedemmetrového hodu a Tomáš Urban upravil v 16. minúte na 10:5. Ten istý hráč sa presadil aj o dve minúty neskôr, keď zvýšil náskok už na šesť gólov (12:6). Severania si vzali oddychový čas a výsledkom bolo korigovanie na 9:12. Zlepšili defenzívu a Tatran mal problém presadiť sa. V 24. minúte síce hosťujúci Jönsson znížil na 12:13, ale záver polčasu patril domácim a premenená sedmička Antala znamenala rezultát 19:16.

Druhé dejstvo odštartoval gól domáceho Krištopansa, ktorý v 36. minúte zvyšoval aj na 23:18. Keďže sa po ňom presadili aj Tumidalský a Pejovič, tak „zeleno-bieli“ po prvý raz viedli o sedem gólov 25:18. Domácich hráčov držal predovšetkým brankár Verkič, ktorý predviedol viacero dobrých zákrokov. V 43. minúte zvýšil Krištopans už na 28:19 a hostia si vzali oddychový čas. Hráčom švédskeho družstva sa nedarilo v koncovke najmä vďaka Verkičovým zákrokom. V 45. minúte sa trafil aj Tomáš Urban (29:19) a až po ňom prekonal prešovského gólmana Karlsson. Deväť minút pred koncom zvýšil Rábek už na 33:22 a Tatran napokon zaslúžene zvíťazil o sedem gólov – 37:30.

Peter Hatalčík, tréner Tatran Prešov: „Chcem sa poďakovať súperovi za korektnú hru. Pri vyššom vedení sme stratili koncentráciu a on to využil na korigovanie. Až na tieto momenty sme hrali koncentrovane a náskok nám stačil na udržanie si víťazstva. Toto víťazstvo môže byť odrazovým k ďalším výkonom.“

Tatran Prešov – IFK Kristianstad 37:30 (19:16)

  • Zostava a góly Prešova:
  • Verkič, Krupa – Rábek 9, Mlakar, Hrstka 1, Michal Urban, Krok, Krištopans 4, Sadovyj 1, Radčenko, Tumidalský 6, Tomáš Urban 5, Číp, Guzy, Pejovič 6, Antl 5/3.
  • vylúčení: 1:3.
  • Rozhodcovia: Tzaferopoulos, Bethmann (obaja Gréc.), 2932 divákov.
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM