Ľubomír Hudačko Samospráva

Skutočné nás čaká zvyšovanie cien lístkov v MHD? Riaditeľ krotí vášne...

Možné zdražovanie cestovných lístkov MHD vyvolalo búrku nevôle našich čitateľov. Podľa riaditeľa DPMP majú byť zvyšovania cien nevyhnutné. Nie je to však jediná možnosť, ako riešiť finančnú situáciu.

Ilustračný obrázok k článku Skutočné nás čaká zvyšovanie cien lístkov v MHD? Riaditeľ krotí vášne...
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Mestská hromadná doprava prichystala niekoľko noviniek. Okrem obmedzení spojov v rámci výstavby cesty na Košickej ulici pribudli zastávky na znamenie, už dlhšie obdobie mohli cestujúci využívať internetové pripojenie a vozový park by mali rozšíriť ďalšie 4 midibusy.

Desať minút za 50 centov?

V rámci nelichotivej finančnej situácii však DPMP plánuje zvýšiť ceny cestovných lístkov. A to už pozitívna zmena nie je. Naposledy sa cena menila v roku 2008, úpravu zľavnených lístkov potom bola nastolená o tri roky neskôr. Po novom by 10-minútový stál 50 centov, teda o 10 centov viac, ako doposiaľ.

To vyvolalo búrku nevôle aj na našom profile sociálnej siete: „Veď mňa cesta vlakom vyjde lacnejšie, ako cesta autobusom do Prešova! To nie je normálne. To aby človek uvažoval, či si môže dovoliť ísť MHD,“ vyjadrila sa naša čitateľka Nikoleta.

Podobne je na tom s postojom aj Jaroslava: „Len o 25%? Veď to zvýšte aspoň o 40%, v Prešove si to pri našich platoch môžeme dovoliť. Štvorčlenná rodina to zvládne, žena zarobí 330 eur, chlap asi 450 eur, 350 dajú na hypotéku, 200 nájom a 60 na cestovné a takto žite,“ uviedla.

Iba jedna z možností

Muži však z toho hlavu v smútku nemajú a situáciu berú s humorom: „Ja chodím denne do práce pešo asi 3 km a aj naspäť. Nesťažujem sa, neprevozím ani cent,“ vyznal sa Peter a doplnil ho čitateľ Juraj: „Ideme na to. Každý si vyberie bicykel a je to. Ušetríme a aspoň pošportujeme,“ do­dal.

Riaditeľ Peter Janus však krotí vzbudené vášne: „Otázky k zmene cien cestovného v MHD sú momentálne bezpredmetné. Návrh bol prerokovaný v predstavenstve a. s. len ako jedna z možností riešenia finančnej situácie pri zabezpečovaní výkonov vo verejnom záujme,“ povedal. Iné možnosti na riešenie finančnej situácie nám nekonkretizoval.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM