Pavol Krupka Rôzne

ŠKOLSTVO: Učitelia môžu získať grant na výrobu vzdelávacieho obsahu

Na vytvorenie multimediálneho vzdelávacieho obsahu môžu učitelia získať grant vo výške 1000 eur. V rámci projektu Po stopách dejín majú možnosť vyrobiť vlastný vzdelávací materiál, v ktorom priblížia históriu a geografiu niektorej časti Slovenska. Lo

Predmetom návrhov by však mali byť územia, na ktoré sa viažu dejiny Slovenska, alebo sú geografickým spôsobom jedinečné. Môžu to byť napríklad historické či technické pamiatky, rodisko alebo pôsobisko významnej historickej postavy, dejiská významných historických udalostí, geograficky zaujímavé a jedinečné lokality. Zhotovený vzdelávací materiál sa potom zverejní na internete a bezplatne ho budú môcť využívať pri svojej výučbe aj ďalší učitelia na slovenských školách.

Grantovú schému vyhlásila so začiatkom školského roku nezisková vzdelávacia organizácia EDULAB. „Je mimoriadne dôležité naštartovať tvorbu lokalizovaného vzdelávacieho obsahu, ktorý bude odzrkadľovať slovenské špecifiká, samozrejme v tých predmetoch, v ktorých to má aj pedagogický a logický význam,“ vysvetlil riaditeľ Edulabu Ján Machaj.

Viac informácií o podmienkach pridelenia grantu nájdu učitelia na www.edulab.sk. Termín uzávierky námetov je 30. október.

Prešov24/TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM