Monika Földešiová Iné športy

Širokorozchodná NBL opäť na východe

"Od Tatier k Dunaju" je len prechádzka oproti štreke, ktorú musíte prejsť z najzápadnejšieho do najvýchodnejšieho dejiska Národnej beachvolejbalovej ligy.

V sobotu 9.6. otvorí Národná beachvolejbalová liga posledné zo svojich dejísk. Opätovný dôvod na radosť budú mať vo východniarskom Trebišove.

Šiestich doterajších turnajov – po 2 v Bratislave a Nitre, po jednom v Trebišove a Zvolene – sa od 5. mája doteraz zúčastnilo 224 účastníkov. V nedeľu sa pozornosť v amatérskom beachvolejbale presunie zo západu opäť na druhý koniec republiky – do 450 kilometrov vzdialeného Trebišova, kde sa takisto ako v Skalici (sobotný turnaj, pozn. red.) bude súťažiť v kategórii zmiešané dvojice.

[blockquote]Druhý turnaj série NBL v Trebišove sa hrá v nedeľu 10.6.2012. Zmiešané dvojice (muž + žena) sa môžu prihlasovať do štvrtka 7.6.2012 [link=http://www­.volley-city.sk/nbl/prih­lasenie/8/]TU[/lin­k] [/blockquote]

Všetky turnaje sú rovnocenné, ale každý je zároveň iný, originálny, svojský. Ťažko napríklad v Trebišove očakávať skalický trdelník, no ak vyhráte turnaj na Záhorí, získa vaša dvojica rovnakých 50 bodov ako za víťazstvo na Zemplíne, všade bojujete o hodnotné vecné odmeny. Rovnosť turnajov je dôležitá kvôli rebríčku – všetci totiž bodujú do národného rebríčka amatérov (muži, ženy). Body amatéri zbierajú počas celého leta, no každému sa počítajú iba 4 jeho najlepšie výsledky (aby nebol takmer nikto hendikepovaný, z 21 absolvovať 4 je v silách každého a kto sa zúčastní viackrát, môže svoj výsledok opravovať = vylepšovať).

Najlepších 32 mužov a 32 žien (k 29.7.) sa kvalifikuje na finálový turnaj NBL Open – majstrovstvá SR amatérov v plážovom volejbale. Hrať sa bude počas víkendu 4.-5.8. v Nitre. Okrem dobrej nálady budú v hre aj Prize money – bank rastie každým turnajom a jeho aktuálnu výšku môžete sledovať na webstránke NBL. Tak si vyber, ktorý turnaj Ti je najdostupnejší a staň sa členom rodiny NBL ;)

www.volley-city.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM