Samospráva

Šíria sa reči, že na Šváboch postavia novú skládku odpadu: Takto reaguje primátorka!

Mestom sa šíria reči, že na sídlisku Šváby, na Jesennej ulici, sa bude stavať nová skládka odpadu. Pozrite si reakciu primátorky.

Ilustračný obrázok k článku Šíria sa reči, že na Šváboch postavia novú skládku odpadu: Takto reaguje primátorka!
Zdroj: Dnes24.sk

Primátorka Prešova Andrea Turčanová odmietla reči, že na sídlisku Šváby, na Jesennej ulici, sa bude stavať nová skládka odpadu. Mesto s touto lokalitou podľa jej slov takýto zámer nemá. Šírenie takýchto informácií považuje za klamanie verejnosti.

„V poslednom období sa stretávam s otázkami Prešovčanov ohľadne výstavby skládky na sídlisku Šváby. Nie, uisťujem Prešovčanov, že skládka sa na sídlisku stavať nebude,“ vyhlásila primátorka. Podľa jej ďalších slov, na Jesennej ulici už od roku 2002 majú Technické služby mesta Prešov, a. s., zberný dvor, v ktorom môžu Prešovčania odovzdávať určené druhy odpadu. Ten sa tam triedi a potom odváža na ďalšie zužitkovanie, prípadne likvidáciu. Ide o službu, ktorú Technické služby zaviedli s cieľom lepšej dostupnosti pre občanov tejto časti mesta.

Snahou Technických služieb je podľa primátorky zlepšiť pracovné podmienky zamestnancov pri triedení odpadu, preto spoločnosť zvažuje vybudovanie dotrieďovacej linky, ktorá by túto prácu technicky zmodernizovala. To, čo sa teraz vykonáva ručne, by sa nahradilo mechanizmami, ktoré budú obsluhovať zamestnanci. „Ak chceme mať čisté mesto, je dôležité, aby sme takéto služby udržali. Toto je základný zámer radnice, ktorý súvisí s odpadom a Jesennou ulicou,“ zdôraznila Turčanová.

Ďalší zberný dvor je na opačnej strane mesta, na konci Sídliska III na Bajkalskej ulici, kde je aj sídlo spoločnosti Technických služieb mesta Prešov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM