Webnoviny - Rôzne

Silvester v znamení prešovských kapiel

(WEBNOVINY) – Silvester v centre Prešova bude v znamení najlepších kapiel, ktoré tu majú domovské právo.

Program sa začne o 20:00, odchod starého roka a príchod nového prídu osláviť s Prešovčanmi skupiny Mloci, Komajota, Chiki-liki-tu-a, IMT Smile, moderovať bude Rado Meša. Na rozdiel od minulých rokov, kedy sa pred Divadlom Jonáša Záborského zabávala mládež a pred Šarišskou galériou bol program prispôsobený strednej a staršej generácii, tentokrát bude v centre Prešova iba jedno pódiu umiestnené pred mestskou radnicou.

Prešov sa na Silvestra nepripojí k tzv. tmavým mestám, ktoré pre úsporné opatrenia nebudú mať tohto roku ohňostroj. Primátor mesta Pavel Hagyari povedal, že „žiadna kríza nie je tak veľká, aby nám skazila oslavu a radosť z toho, že je už časť z nej za nami, hoci sme museli šetriť na všetkých položkách“. Na spoločné odpočítavanie posledných sekúnd roka a novoročný prípitok pozýva všetkých Prešovčanov.

Ako informovala hovorkyňa mesta Iveta Adamová, silvestrovské oslavy si vyžiadajú aj úplnú uzávierku Hlavnej ulice, z ktorej bude z 31. decembra na 1. januára 2010 vylúčená všetka doprava v čase od 21:00 do 2:00 v úseku od križovatky s ulicou Hurbanistov po križovatku s Jarkovou ulicou. Premávka bude presmerovaná na ulice Grešova, Hurbanistov, Vajanského, Štefánikova, Baštová, Jarková. Počas dopravnej uzávierky bude trolejbusová doprava nahradená autobusovou. Mestská hromadná doprava bude presmerovaná po náhradnej trase cez ulice Grešova – Vajanského – Duklianska, pričom na Vajanského ulici bude zriadená dočasná obojsmerná zastávka MHD v blízkosti križovatky so Sládkovičovou ulicou.

Mestská polícia bude mať počas silvestrovskej noci posilnené hliadky v celom meste.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM