Ľubomír Hudačko Kultúra

Pôvabná herečka Kerestešová sa predvedie v netradičnej polohe: Aha, čo bude vystavovať v Prešove!

Bude sa na čo dívať! Známa slovenská herečka Andrea Kerestešová sa v Prešove predstaví v netradičnej polohe. Prezentovať bude niečo, čo by sme od nej inokedy neboli zvyknutí. Na čo sa návštevníci môžu už v blížiaci sa víkend tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Pôvabná herečka Kerestešová sa predvedie v netradičnej polohe: Aha, čo bude vystavovať v Prešove!
Zdroj: TASR

Svoju umeleckú tvorbu, súbor fotoobrazov pod názvom Syndróm alebo medzi nebom a zemou prvýkrát predstavila herečka v máji v Prahe, teraz sa presúva na východné Slovensko, do Prešova.

Návštevníci sa môžu tešiť na jej diel v sobotu 25. 10. od 19.00 hodiny. Herečka na svojich snímkach predstavuje portréty nielen hercov, ako Jana Budaře alebo Petru Horváthovú, ale tiež svojho životného partnera Mikoláša Růžičku. Vznikla zaujímavá fotografia Libora Boučka, ktorý je herečkin kamarát.

Lenu Bruner uvidíme na netradičnom mieste ešte v tehotenstve a Terézia Kovalová je zasa štylizovaná do diabla sediaceho s anjelom na streche. Na výstave budú tiež fotografie z Andreiných ciest (India, Afrika, Čína). „Ide o proces hľadania pravdy, dobra, smútku, života i smrti. Zjednodušene povedané, nové klišé v starom obale. Syndróm vznikol na základe potreby vyjadriť sa, a zároveň položiť otázky, na ktoré si odpoveď musí nájsť každý sám,“ hovorí herečka.

S výstavou sa spojil aj Nadačný fond pomoci Karla Janečka. Jeho cieľom je podpora ľudí, ktorým bolo nejakým spôsobom ublížené, buď násilím fyzickým alebo psychickým, prípadne iracionálnym jednaním. „Výstava fotoobrazov Andrey Kerestešovej – Syndróm nás oslovila práve dualitou okolo nás a v našom živote, ktorú zobrazuje, preto sme ju podporili,“ uzatvára Karel Janeček.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM