Ľubomír Hudačko Správy

Šesť výborov mestských častí šéfov má, jeden nie. Na zastupiteľstve došlo k výmene názorov!

Rokovanie na treťom zasadnutí mesta prinieslo aj výmenu názorov medzi poslancom Ľudovítom Malagom a primátorkou Andreou Turčanovou. Výbor mestskej časti 5 totiž doposiaľ nemá zvoleného predsedu. Prvá dáma mesta sa tak vyjadrila, že to už malo byť vyriešené a stráca sa tým na rokovaní čas.

Ilustračný obrázok k článku Šesť výborov mestských častí šéfov má, jeden nie. Na zastupiteľstve došlo k výmene názorov!
Zdroj: YouTube.com

Informácia o kreovaní funkcie predsedu a určení sekretára v jednotlivých výboroch v mestských častiach priniesla mierne rozhorčenie primátorky. Podľa nej sa zbytočne stáca čas tým, že na Šváboch doposiaľ nie je zvolený šéf výboru mestskej časti. Ostatných šesť ich pritom má.

Malaga taký postup neočakával

V päťke svoje posty vo voľbách obhájili Peter Krajňák, Ľudovít Malaga, Miroslav Benko a Stanislav Ferenc. Všetci štyria kandidáti hájili farby tejto časti mesta aj v predchádzajúcom volebnom období. Doposiaľ však nemajú zvoleného predsedu, Malagovi sa nepáčil postup predkladania materiálov k tejto téme.

„Čo k tomu dodať? Takýto neštandardný postup predkladania materiálov MsZ som od vás neočakával. Máme tu správu o kreovaní, čo ešte nikdy nebolo, funkcie predsedu a určenie sekretára. Otázka na predkladateľa – prečo tu nemáme správu z výborov mestskej častí, ktoré nedodržiavajú termíny odovzdávanie zápisníc z VMČ? Všetko je potrebné dodať, nie len to, že nebolo niečo kreované. Navrhujem, nech sa upraví štatút mesta nielen v tomto bode, ale nech sa novelizuje štatút mesta. Je to veľmi vážny materiál, tak tomu venujme aj náležitú pozornosť a nie iba takto ho predložiť na zastupiteľstvo bez prerokovania v Mestskej rade. Beriem to ako závažný nedostatok predkladateľa,“ poznamenal.

Reakcia Turčanovej na seba nenechala dlho čakať

„Pán poslanec, hádam nechceš, aby o tom rokovala ešte aj Mestská rada. Toto sa nemalo dostať ani na zastupiteľstvo, pretože ste sa mali dohodnúť vo výbore mestskej časti, čo je bežné a v šiestich výboroch sa dohodli, iba v jednom nie. Zbytočne tu tak strácame takýmito debatami čas,“ dodala k téme primátorka Turčanová.

Podľa poslanca Miroslava Benka daný materiál tam zbytočne nebol: „My, keď sme dostali dôveru od občanov, máme tu sedieť a rokovať,“ pridal. Mestské zastupitel'stvo tak zobralo na vedomie informáciu o kreovaní funkcie predsedu a určení sekretára v jednotlivých výboroch v mestských častiach a uložilo členom Výboru v mestskej časti č. 5 uskutočniť zasadnutie výboru 2. februára 2015 o 18.00 v Kul­túrnom stredisku PKO na Švábskej 27. Program bude pozostávať z voľby predsedu výboru v mestskej časti č. 5 a určenie sekretára.

Ostatné výbory mestskej časti svojich predsedov majú nasledovne:

  • vo Výbore v mestskej časti č. 1 sa stal predsedom výboru Mikuláš Komanický,
  • vo Výbore v mestskej časti č. 2 bol za predsedu zvolený Richard Drutarovský,
  • vo Výbore v mestskej časti č. 3 za predsedu výboru bol zvolený Rastislav Mochnacký,
  • vo Výbore v mestskej časti č. 4 za predsedníčku výboru bola zvolená Renáta Fedorčiková,
  • vo Výbore v mestskej časti č. 6 sa stal predsedom Rudolf Dupkala
  • vo Výbore v mestskej časti č. 7 bol za predsedu výboru zvolený Stanislav Kahanec

foto: youtube

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM