Šport

Šarišské derby pre Prešovčanov: Futsalisti v poslednom dueli rozdrvili Bardejov

Proti poslednému tímu tabuľky mali Šarišania jeden cieľ - víťazstvo. A ten sa aj podarilo naplniť, keďže v poslednom tohtoročnom dueli zdolali Bardejov.

Ilustračný obrázok k článku Šarišské derby pre Prešovčanov: Futsalisti v poslednom dueli rozdrvili Bardejov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V druhej futsalovej lige Východ sa hralo šarišské derby. V poslednom stretnutí prvej časti sezóny hostili futsalisti FK Ekoprim Prešov na svojej palubovke Bardejov. Proti poslednému tímu tabuľky mali Šarišania iba jeden cieľ – víťazstvo. Skóre otvoril v 4. minúte domáci Beliš, hosťujúci Lazur ale vyrovnal. Skóre na prešovskú stranu však opäť naklonili góly Vrbovského a Beliša. Hostia ale do konca prvého polčasu dokázali znížiť stav na 5:3.

Prešovčanom vyšiel vstup do druhého dejstva. Svojím tretím gólom v zápase zvýšil na 6:3 Rudolf Beliš. V ďalšom priebehu sa presadili aj Krempaský a Vrbovský. V 31. minúte už mali Prešovčania pohodlný náskok 8:3, ktorý si ustrážili a s rokom 2016 sa rozlúčili vysokým víťazstvom. Zápasom FK Prešov – Partizán Bardejov sa skončila prvá časť druhej ligy Východ. Odvetné stretnutia sa začnú hrať v januári 2017.

Lukáš Chovan (brankár FK Ekoprim Prešov): „Potrebovali sme vyhrať, lebo dve domáce stretnutia sme predtým prehrali. Proti Partizánu bol jednoznačný cieľ zvíťaziť. Po prvom polčase nás trošku prepadla aj myšlienka, že zápas môžeme stratiť. To by nám už diváci asi neodpustili. V šatni sme si povedali tvrdšie slová a padli na úrodnú pôdu. Bardejov je kvalitný celok, ale konečne sme góly dávali my. Som spokojný, že sme zápas zvládli, podstatné sú tri body a budeme sa tešiť na ďalšie súboje.“

Norbert Sališ (tréner Partizán Bardejov): „Prišli sme hlavne brániť, domáci hrali minulý rok extraligu, veľa hráčov im ostalo a podali kvalitný výkon. Prvý polčas bol celkom dobrý, ale súper má oveľa lepšie mužstvo, máme sa, čo učiť. V našej bráne mal premiéru Matej Mašlej. Nechcem haniť dvoch brankárov pred ním, ale Matej odchytal veľmi dobre, je sebavedomejší, pomohol nám, má perspektívu.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM