Hokej

Šanca na Knihu rekordov: Hokejisti Prešova si na to zarobili gólovou kanonádou

Aj druhá hokejová liga vie priniesť zaujímavé momenty. Prešovskí hokejisti si totiž gólovou kanonádou zarobili na šancu dostať sa do Knihy rekordov.

Ilustračný obrázok k článku Šanca na Knihu rekordov: Hokejisti Prešova si na to zarobili gólovou kanonádou
Zdroj: Dnes24.sk

V zápase prvej hokejovej ligy medzi Prešovom a Spišskou Novou Vsou, ktorý vyhrali domáci 9:1, sa zrodil zaujímavý štatistický údaj. Prešovčania zaznamenali pri päťminútovej presilovke štyri góly a v priebehu tohto krátkeho časového úseku utiekli súperovi z 1:1 na 5:1. Dokázali tak veľa vyťažiť z pravidla hovoriaceho o tom, že pri tomto treste sa vylúčený hráč po góle nevracia do hry, ale si ho musí odsedieť až do konca. Na strane hostí bol previnilcom najskúsenejší hráč na ľade a slovenský exreprezentant Ľubomír Vaic. Igor Svítok, zakladateľ Knihy slovenských rekordov, hovorí o dvoch rekordných zápisoch z hokejového prostredia v nej.

Prvým je víťazstvo 82:0 slovenských hokejistiek nad Bulharskom v roku 2008. Druhým gól Žilinčana Petra Siváka v domácom extraligovom vystúpení s Popradom v roku 2012. „Toto by bol s najväčšou pravdepodobnosťou tretí, lebo zatiaľ žiaden podobný neevidujeme a štyri góly v jeden päťminútovej presilovke sa tak často nevidia. Keď funkcionári klubu zašlú žiadosť na zaevidovanie, fotokópiu zápisu o stretnutí, dve tri fotografie k tomu, budeme sa tým zaoberať. Keď sa dopátrame k tomu, že ide o rekordný zápis, pošleme mužstvu certifikát,“ uviedol Svítok. Riaditeľ HC Prešov Penguins František Pulščák dodal: „Urobíme čo bude treba a pokúsime sa byť k Knihe rekordov.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM