Ľubomír Hudačko Rôzne

Samoobslužná pobočka knižnice na železničnej stanici? V Prešove je to realita!

Má spríjemniť čakanie na spoje. Na železničnej stanici v Prešove otvorili netradičnú pobočku knižnice P. O. Hviezdoslava. Stalo sa tak v rámci knižného festivalu Prešov číta rád, ktorý v meste práve odštartoval.

Ilustračný obrázok k článku Samoobslužná pobočka knižnice na železničnej stanici? V Prešove je to realita!
Zdroj: Webnoviny.sk

Na železničnej stanici v Prešove otvorila Knižnica P. O. Hviezdoslava netradičnú pobočku. Ide o prvý pilotný projekt samoobslužnej knižnice, ktorá by mala spríjemniť ľuďom čakanie na vlak i samotné cestovanie.

„Ľudia si môžu knihy čítať tu, alebo si ich môžu zobrať do vlaku a na spiatočnej ceste vrátiť. Ak sa im však veľmi zapáči, môžu si ju nechať a príležitostne vrátiť nejakú inú. Knihy sú čisté, obalené vo fóliách, aby boli hygienicky nezávadné a verím, že si nájdu svojich čitateľov,“ povedala riaditeľka Knižnice P. O. Hviezdoslava v Prešove Marta Skalková.

V knižnici na stanici je okrem 1150 kníh aj detský kútik. Podľa riaditeľky sú tu knihy rôznych žánrov – od beletrie pre ženy a mužov, cez populárnonáučné, až po knihy o športe či umení. Dokonca sa tu nachádzajú aj knihy v anglickom jazyku i detské publikácie. Čitateľ nie je ničím obmedzený a nehrozia mu žiadne pokuty. Priestor bude otvorený denne podľa otváracích hodín čakárne. Akcia Prešov číta rád potrvá do piatka 26.9. Okrem kultúrneho programu a besied so spisovateľmi sa napríklad knihy dostali aj do troch autobusov MHD, kde si ich ľudia na dlhších trasách môžu čítať.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM