Monika Földešiová Iné športy

Šarišská šachová šou už onedlho v Prešove! Chcete sa jej zúčastniť?

Šarišská šachová šou je názov jedinečnej šachovej udalosti roka. Už po štvrtý krát sa v prešovskej bezbariérovej Galérii Abilympiáda stretnú v turnaji šachoví nadšenci bez rozdielu úrovne hry, veku, pohlavia a zdravotného stavu. Organizátorom podujatia je občianske združenie ZOM Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Šarišská šachová šou už onedlho v Prešove! Chcete sa jej zúčastniť?
Foto: Monika Földešiová

Celá akcia je v tomto roku naplánovaná na štvrtok, 7. marca 2013, so začiatkom o 10-tej hodine. Je pokračovaním šnúry predošlých úspešných rekreačných šachových turnajov svetového formátu. V minulých ročníkoch podujatie hostilo takých velikánov, ako sú 4. najlepší hráč sveta v kategórii hráčov so zdravotným postihnutím Juraj Závarský, juniorská majsterka sveta Nikola Konkoľová a iní. Či ide o šachového majstra, alebo len učňa, tu nájde vhodného aj seberovného súpera.

Občianske združenie ZOM Prešov vzniklo v roku 2000. Poslaním organizácie je mnohostranná podpora ľudí so zdravotným postihnutím s dôrazom na mládež s telesným hendikepom. Cieľom Šarišskej šachovej šou je najmä rozvoj koníčka, ktorý je vhodný aj pre ľudí s telesným hendikepom. Tiež motivácia k aktívnemu zdravému životnému štýlu ako prevencia pasivity. Rovnako podpora talentu a zážitkov zo súperenia aj víťazstva pre zvýšenie sebavedomia.

Vítaný je každý, šou zaručená, víťazi budú ocenení… Bezbariérová Galéria Abilympiáda sídli v Prešove na Masarykovej ul. 20 – areál bývalých vojenských kasární Zápotockého. Vjazd do areálu je z Dostojevského ulice, ktorá je jednosmernou ulicou pre autá. Viac informácií nájdete na webe – www.zompresov.sk. Tak poď hrať!

Partnerom podujatia je MARLOW DESIGN – www.marlow.sk.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM