Ľubomír Hudačko Rôzne

S čím za ním ľudia chodia a čo kuriózne zažil? Odpovedá prešovský veterinár Karpjak

Má za sebou už niekoľkoročnú prax, ktorú sem-tam obohatí aj nejaká tá kuriozita. Nielen o tom nám čo-to prezradil prešovský veterinár Pavol Karpjak.

Ilustračný obrázok k článku S čím za ním ľudia chodia a čo kuriózne zažil? Odpovedá prešovský veterinár Karpjak
Zdroj: archív Pavla Karpjaka

Prednedávnom sme vám priniesli pútavý rozhovor s prešovským veterinárom Pavlom Karpjakom. Pre psíčkarov v ňom uviedol zaujímavé rady, ktoré sa im počas zimy môžu zísť.

Okolo zvierat odmalička

Zvedaví sme však boli aj na ďalšie otázky a odpovede a aj napríklad na to, aké kuriózne momenty počas praxe už tento prešovský veterinár zažil. Pavol Karpjak ako veterinár pôsobí šiesty rok a ako nám prezradil, rozhodol sa ním stať preto, že má vzťah k zvieratám a pohybuje sa okolo nich odmalička, keďže obaja jeho rodičia sú veterinári. „Teší ma, keď viem pomôcť zvieraťu, ktoré to potrebuje. Trochu ma odrádzala náročnosť štúdia veterinárnej medicíny, ale dá sa to zvládnuť,“ povedal pre náš portál.

Pacientov je podľa Karpjaka celoročne podobné množstvo. A napríklad počas vianočných sviatkov a Nového roku si berie veľa ľudí dovolenky, ktoré využívajú aj na návštevu veterinára. „Veľa klientov nás navštívi na konci roka, aby zabezpečili svojim psíkom medikamenty na prežitie silvestrovských osláv bez veľkého stresu,“ prezradil nám.

Takúto story nám rozpovedal…

A s čím k nemu prešovskí psíčkari chodia najčastejšie? „Je to veľmi rôzne, ale v týchto chladných mesiacoch je veľa prípadov zápalov horných ciest dýchacích (tzv. psincový kašeľ) a problémov s pohybovým aparátom často zapríčinených chladom,“ vysvetlil prešovský veterinár.

Nezabudol však nám zodpovedať aj na otázku, čo nevšedné počas svojej praxe zažil. Koľkých kurióznych momentov už bol svedkom? „Tých je celkom dosť, ale kuriózna situácia napríklad bola, keď k nám prišla pani, ktorá bola presvedčená, že má v tele zvieracie mikročipy a chcela, aby sme jej ich našli a vybrali,“ dodal na záver tento prešovský veterinár.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM