Ľubomír Hudačko Krimi

Rušný deň policajtov v Prešove: Minimálne šesť pokusov o vylákanie peňazí!

Policajti v Prešove sa zapotili. Na programe mali rušný deň. Podľa slov mužov zákona sa v našom meste odohralo za jediný deň minimálne šesť pokusov o vylákanie peňazí! Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Rušný deň policajtov v Prešove: Minimálne šesť pokusov o vylákanie peňazí!
Zdroj: TASR

Podľa polície počas utorka zatiaľ neznámy páchateľ telefonicky kontaktoval vytypovaných starších ľudí v Prešove. „Pod zámienkou, že je ich vnuk a súrne potrebuje peniaze sa ich takto snažil pripraviť o finančnú hotovosť,“ uviedol hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik.

Policajný hovorca ďalej dodal, že našťastie sa v týchto prípadoch seniori nedali oklamať. „Nemôžeme však vylúčiť, že podvodníci boli aj úspešní, ale poškodení zatiaľ nekontaktovali políciu. Aj napriek neustálemu upozorňovaniu na opatrnosť, starší ľudia doplácajú na svoju dôverčivosť a dobrosrdečnosť a najčastejšie sa stávajú obeťami rôznych podvodníkov,“ vysvetľuje hovorca.

Dodáva, že zámienky „vnuk, či synovec v núdzi" alebo „operácia príbuzného po dopravnej nehode" patria medzi najpoužívanejšie medzi podvodníkmi. „Tak tomu bolo aj počas včerajšieho dňa v Prešove, kedy podvodníci skúšali vylákať peniaze od starších ľudí práve pod zámienkou „vnuk v núdzi“, išlo minimálne o šesť pokusov," uzavrel Džobanik.

Môže vás zaujímať:

Dopravná nehoda v Prešove: Na križovatke sa zrazili autá, policajtov čakalo nemilé prekvapenie!

Polícia prezradila, čo sa dialo: Nasadenie väčšieho počtu síl a prostriedkov na škole v Prešove!

Známa škola v Prešove sa stala terčom sprejera: Niekto postriekal budovu elektrotechnickej priemyslovky!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM