Ľubomír Hudačko Krimi

Rozruch v Prešove: Mladíci najskôr okradli bezdomovca, potom ho obkľúčili a bili!

V Prešove došlo k bitke. Mladíci v meste sa podľa polície neštítili okradnúť bezdomovca, ten však začal chlapcov prenasledovať, svoj ruksak síce získal späť, tým to ale neskončilo!

Ilustračný obrázok k článku Rozruch v Prešove: Mladíci najskôr okradli bezdomovca, potom ho obkľúčili a bili!
Zdroj: TASR

Dávid (19) a Michal (14) prechodne bývajúci v obci Drienovská Nová Ves boli vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru Prešov obvinení zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva, za ktorý trestný zákon stanovuje trestnú sadzbu tri až osem rokov.

Obvinení podľa polície mali po predchádzajúcej spoločnej dohode s Mikulášom (13) z obce Chminianske Jakubovany a Viktorom (12) z Kendíc, napadnúť dvoch bezdomovcov. K tomuto činu malo dôjsť na Masarykovej ulici v Prešove, kde bezdomovci prespávali.

„Mikuláš vzal ruksak spod spiaceho muža a napriek prosbám ženy, ktorá sa medzitým prebudila, chlapci aj s úlovkom utiekli preč. Žena prebudila muža a ten začal chlapcov prenasledovať a svoj ruksak získal späť. Mladíci sa k bezdomovcom vrátili, obstúpili muža a všetci ho udierali, kopali, pričom mu z vrecka vzali peňaženku,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Viktor zase podľa hovorkyne pristúpil k ležiacej žene a snažil sa vziať aj jej vak, ktorého sa ale žena nechcela vzdať, v tom čase šiel okolo zamestnanec železníc a začal na chlapcov kričať – tí sa rozutekali preč. „55-ročnému Andrejovi, toho času bez domova bolo spôsobené zranenie, ktoré si ale nevyžiadali lekárske ošetrenie a 47-ročnej Helene nebolo spôsobené žiadne zranenie. Obvinení sú stíhaní na slobode,“ dodala Migaľová.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM