Rôzne

Rozmýšľate, čo cez víkend? V lone krásnej prírody sa bude ryžovať zlato

V neďalekej obci, v lone krásne prírody, bude možné zúčastniť sa ryžovania zlata. Už ste to niekedy skúšali? Čítajte viac...

Ilustračný obrázok k článku Rozmýšľate, čo cez víkend? V lone krásnej prírody sa bude ryžovať zlato
Zdroj: TASR

V poradí 18. ročník súťaže v ryžovaní zlata, ktorý organizuje Občianske združenie Permoník a Klub zlatokopov pri Východoslovenskom múzeu (VSM) v Košiciach, sa uskutoční v sobotu (2.9.) v obci Zámutov v okrese Vranov nad Topľou.

Podľa Kataríny Ščerbanovskej z propagačného oddelenia VSM ponúkajú Slanské vrchy pre turistov a návštevníkov svojou faunou, flórou a prírodnými zaujímavosťami jedinečné zážitky. „Spoznávanie histórie baníctva, ktoré má v Slanských vrchoch nezastupiteľnú rolu, je príležitosťou, ako spoznať lokality, kde sa ťažil dubnícky opál, zlatobanské zlato, antimón a iné nerasty, a zároveň prežiť pekný deň v lone čistej prírody,“ povedala Ščerbanovská.

Záujemcovia sa môžu aktívne alebo pasívne zúčastniť ryžovania zlata. Súťažiť sa bude v siedmich kategóriách, registrácia je možná online alebo priamo na mieste do 11.00 hod. Súčasťou podujatia bude i zábava pre veľkých aj malých.

Foto: ilustačné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM