Rôzne

Rozmýšľali o tom už dlhšie, teraz prišiel čas realizácie: Na Domaši môžete prijať veľkú výzvu

Rozmýšľali o tom už dávnejšie a teraz nadišiel ten čas... Veď pozrite, čo môžete zažiť na Domaši. Veľkú výzvu môžete okúsiť na obľúbenom letovisku aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Rozmýšľali o tom už dlhšie, teraz prišiel čas realizácie: Na Domaši môžete prijať veľkú výzvu
Zdroj: TASR

Na Domaši sa v nedeľu 15. mája uskutočnia triatlonové preteky. Podujatie, nad ktorým uvažovali už dlhšiu dobu, organizuje MTC Vyšná Šebastová v spolupráci so Supernova Ironman Team a obcou Kvakovce. Pôjde tak o nultý ročník Dobranského triatlonu.

Ako vyhlasujú organizátori, mnohí sa postavia na podobné preteky vôbec po prvýkrát a cieľom tak nie je zničiť sa v honbe za víťazstvom, ale užiť si krásny šport a dosiahnuť osobné víťazstvá.

Na súťažiacich čaká 500 metrov plávania, 30 kilometrov cyklistiky a 7 kilometrov behu. Tak čo, trúfate si?

Preteky štartujú o 12:00 (odovzdávanie bicyklov do depa o 11:00–11:45) na pláži v zátoke na Dobrej, kde sa bude aj plávať. „Predpokladáme, že voda ešte nebude horúca, odporúčame použitie plaveckých neoprénov, prípadne dôjde k skráteniu plávania podľa pravidiel triatlonu,“ ozrejmujú organizátori. Cyklistika sa bude odohrávať po asfalte v smere na Detrík s obrátkou na kopci. Pretekať sa však bude za plnej premávky. Bežecká trať bude v priestoroch zátoky Dobrá v dvoch okruhoch.

Štartovné je 5 eur pre vopred prihlásených, ak sa rozhodnete prihlásiť na mieste tak sedem eur. Na súťažiacich bude čakať občerstvenie a v cieli certifikát o absolvovaní týchto pre bežného smrteľníka nie celkom jednoduchých pretekov.

Informácie pochádzajú z portálu domasacity.sk.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM