Ľubomír Hudačko Rôzne

Rozlúčka so sezónou na Šarišskom hrade: Uskutoční sa tam zraz mátoh s metlami!

S dávkou recesie sa rozlúčia so sezónou na Šarišskom hrade. Práve tam majú všetky mátohy, ježibaby či baby jagy aj so svojími metlami naplánovaný zraz.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčka so sezónou na Šarišskom hrade: Uskutoční sa tam zraz mátoh s metlami!
Zdroj: TASR

S turistickou sezónou sa na Šarišskom hrade rozlúčia vo veselej nálade. V sobotu 4. novembra sa totiž na hradnom nádvorí uskutoční zraz mátoh celého sveta.

„Každá bosorka, baba jaga, ježibaba či iná mátoha si môže spraviť vodičák oprávnenia typu X na svoj dopravný prostriedok, čo je metla. Tú si ale musí každý na hrad priniesť. Budeme hrať metlofutbal a popíjať teplý čajík. Alebo opekať na ohníku, čo si kto prinesie,“ pozývajú s dávkou recesie organizátori podujatia na zaujímavé stretnutie, ktoré sa uskutoční v sobotu 4. novembra od 13.00 hod.

Šarišský hrad patrí k najrozsiahlejším stredovekým hradom na Slovensku. Jeho celková zastavaná plocha prevyšuje 2,7 hektára. Je postavený na Šarišskom vrchu nad mestom Veľký Šariš blízko Prešova. V súčasnosti je hrad vyhľadávaným miestom. Na hrad vedie spevnená asfaltová cesta a je možné sa tam dostať aj bicyklom. Prístupová cesta slúži ako náučný chodník. Opevnenie hradu je zachovalé, vrátane bášt. Centrálna veža donjon umožňuje veľmi dobrý výhľad na okolie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM