Ľubomír Hudačko Správy

Rozkopávka Plzenskej ulice v Prešove: Na obnovenej ceste oprava kvôli havárii!

Oprava cesty, ktorá bola obnovená len pred časom. K tomu došlo na Plzenskej ulici, čo zaujalo nejedného Prešovčana. Čo sa na tomto mieste teda stalo?

Ilustračný obrázok k článku Rozkopávka Plzenskej ulice v Prešove: Na obnovenej ceste oprava kvôli havárii!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prednedávnom si Prešovčania mohli všimnúť rozkopávku na Plzenskej ulici. Ešte stále pritom máme v čerstvej pamäti, ako túto komunikáciu pred pár rokmi obnovovali.

Prečítajte si tiež: Pribudlo osvetlenie aj dopravné značenie: Revitalizáciu na Zápotockého ukončili

Ďalšia úprava

Napriek tomu došlo k ďalšej úprave, čo nenechalo chladných ani obyvateľov mesta. „Posledný rok je Prešov mimoriadne rozkopaný z každej strany, ale úpravu na Plzenskej som nečakal. Veď len nedávno bola táto cesta vynovená,“ povedal nám Solivarčan Richard. Podľa Aleny sa muselo stať niečo neobvyklé, keď nedávno vynovenú komunikáciu museli zase rozkopať.

„Nemyslím si, že by to urobili len z roztopaše. Ale už to, samozrejme, vyzerá inak, ako po tej rekonštrukcii. Ak tu budú pribúdať takéto plátaniny, zase budeme tam, kde sme boli,“ myslí si miestna Prešovčanka. Zaujímalo nás teda, aký bol dôvod na to, aby v tomto priestore došlo k úpravám.

Prečítajte si tiež: Uzávierka Sibírskej ulice v Prešove: Modernejšie autá musia majitelia preparkovať!

Rozvod vody

„Rozkopávka na Plzenskej ulici súvisí s opravou havárie na podzemnej infraštruktúre, konkrétne na rozvode vody. V prípade poruchy na niektorom z podzemných vedení musí byť vykonaná rozkopávka, aby nevzniklo nebezpečenstvo všeobecného ohrozenia. V takýchto prípadoch mesto vydáva dodatočný súhlas k rozkopávke s podmienkami na spätnú úpravu komunikácie, teda na jej uvedenie do pôvodného stavu,“ uviedol tlačový referent MsÚ v Prešove Milan Grejták.

titulné foto: ilustračné

Na Plzenskej museli opravovať cestu: Rozkopávka kvôli havárii
2
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM