Šport

ROZHOVOR s trénerom volejbalistov Prešova Vlkom: Máme tie najvyššie ambície

Jaroslav Vlk je trénerom VK Mirad PU Prešov už rok. V rozhovore s ním sa dozviete aj to, že jeho tím v novej sezóne kvôli rekonštrukcii mení športovú halu.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR s trénerom volejbalistov Prešova Vlkom: Máme tie najvyššie ambície
Zdroj: Vkmiradpupresov

Do Prešova sa vrátil pred rokom, na trénerskej stoličke vystriedal Ľuboslava Šalatu. Pod jeho taktovkou prešovskí volejbalisti vyhrali päťzápasovú východniarsku bitku s Košicami a získali extraligové bronzové medaily. Vrcholom sezóny bola úspešná obhajoba a zisk Slovenského pohára. Viac prezradil sám tréner Jaroslav Vlk v rozhovore.

Máte za sebou prvý rok v prešovskom klube. Kedy vám bolo na lavičke najťažšie a naopak, ktoré okamihy boli pre vás zatiaľ najpríjemnejšie?

Asi najnáročnejšie pre mňa osobne bolo semifinále s Prievidzou. To je moje rodné mesto, prievidzkých volejbalistov som trénoval. V rozhodujúcich zápasoch extraligy sme sa museli vysporiadať s absenciou kľúčového hráča. Na tieto zápasy sa trénuje celú sezónu, hráči sú v najlepšej kondícii a my sme boli nútení improvizovať. Prehrať tam bolo pre mňa frustrujúce. Naopak, ma nesmierne potešilo víťazstvo v Slovenskom pohári. Podpora z publika bola neuveriteľná a o to bolo víťazstvo krajšie.

Akí sú podľa vás prešovskí fanúšikovia?

Prešovský fanúšik volejbalu rozumie. Je hladný po víťazstvách a dobrých výsledkoch. Vďaka vyrovnaným výkonom v priebehu rokov si ľudia zvykli na kvalitný volejbal v športovej hale. Hlavne záver sezóny s Košicami o bronz bol priam elektrizujúci. Skvelé publikum, plná hala. To sú momenty, pre ktoré to robia hráči aj vedenie. Rozhodujúci zápas sa podarilo vyhrať, medaily sa odovzdávali na domácej pôde a všetci, spoločne s fanúšikmi sme si naplno užili okamihy víťazstva.

Aké máte dojmy z vedenia a fungovania klubu po prvom roku?

Už niekoľko rokov to výborne klape. V podstate sa dlhodobo drží na výslní, v Prešove je filozofia jasná. Každú sezónu hrá niekoľko profesionálov spolu so študentmi. Funguje spolupráca a tímový duch. To, že klub dokáže v rámci možností na Slovensku niekoľko rokov zabezpečovať kvalitné podmienky je parádne. Teším sa, že volejbal v Prešove bol, je a verím, že dlho bude. Ďakujem všetkým, ktorí sa volejbalu na Slovensku venujú a podporujú ho či už finančne, alebo inak.

Príprava na sezónu 2017/2018 začala v auguste. Ako vyzerala? Bola v niečom iná ako minulý rok?

Počas horúcich augustových dní sme sa boli niekoľkokrát schladiť turistikou v Tatrách. Chalani vyšli na Predné Solisko, Téryho chatu i Kriváň. Kondičná príprava bola úplne iná, ako po minulé roky. Hráči boli zvyknutí na posilňovňu, zdvíhanie činiek a dlhé behy. Chlapci absolvovali kvalitný reštart a šesť týždňov naozaj tvrdo makali. Bola to veľká zmena najmä pre starších hráčov. Hráči sú momentálne fyzicky na sezónu pripravení a teraz sa môžu venovať herným veciam.

Aké zmeny nastali v hráčskom kádri?

Tak ako sme v priebehu leta avizovali, smečiar Juraj Drobňák odišiel do belgického tímu Envol Mortroux Thimister. Marcelovi Luxovi skončila hráčska zmluva a o novej rokuje. Nahrávač Ján Halaj pre zdravotné komplikácie ukončil volejbalovú kariéru. Tešíme sa z príchodu Vlada Katonu, ktorý k nám prestúpil z Myjavy a tiež Stana Lamparta zo Starej Ľubovne. Stanov príchod súvisí s pozíciou nahrávača, ktorú po odchode Halaja prevzal Juraj Jurko. Uvidíme, kto z dvojice sa osvedčí lepšie.

Kto sa bude tento rok biť o najvyššie priečky?

Pre mňa osobne štvorlístok Prievidza, Nitra, Košice a samozrejme Prešov.

Aké sú ciele a ambície prešovského tímu v sezóne 2017/2018?

Naše doterajšie pôsobisko Športová hala Prešovskej univerzity sa rekonštruuje a celú sezónu odohráme v Športovej hale Spojenej školy Ľ. Podjavorinskej 22 na sídlisku Sekčov. Zmenou haly sa toho pre nás mení naozaj veľa. Potrebujeme ešte veľa trénovať a získať návyk na nové prostredie. Pevne veríme, že si nás fanúšikovia nájdu a prídu nás podporiť už 4. októbra na prvý domáci zápas proti Košiciam. Máme najvyššie ambície, ale musíme rešpektovať sily súperov. Nebude to jednoduché, ale ideme do toho naplno!

Informácie redakcii sprostredkovala Jana Palenčárová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM