Ľubomír Hudačko Samospráva

ROZHOVOR. Poslanec za Sekčov Rudolf Dupkala: Mrzí ma problém vandalizmu

Člen klubu Smer-SD-nezávislí a poslanec za sídlisko Sekčov Rudolf Dupkala jednoznačne tvrdí, že na ďalšie aktivity v meste chýbajú peniaze. Napriek tomu je hrdý na rekonštrukcie, ktoré sa podarilo zrealizovať. O ktoré sa jedná a čo ešte plánuje do budúcnosti sa dočítate v rozhovore.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR. Poslanec za Sekčov Rudolf Dupkala: Mrzí ma problém vandalizmu
Zdroj: Webnoviny.sk

- Pán poslanec, čo sa vám za posledný čas vo vašom volebnom obvode podarilo?

Podarilo sa nám zrekonštruovať tri nové detské multifunkčné ihriská, osadenie pitnej fontánky, ktorá v lete poskytuje príjemné osvieženie nielen pre deti ale aj ich rodičov a starých rodičov: Podarilo sa opraviť chodníky, ktoré boli už naozaj v havarijnom a dezolátnom stave (ul. Smreková, Oravská, A. Matušku, L. Novomeského) + schodísk v blízkosti MŠ Bernolákova, Bratislavská a ul. Justičná, osadenie lavičiek a košov na komunálny odpad a psie exkrementy, vyčistenie mnohých verejných priestranstiev ako aj odstránenie drevín ktoré spôsobovali iba alergénne reakcie u obyvateľov a hnijúci odpad. Ďalej som veľmi hrdý na rekonštrukciu schodísk, asfaltov a zábradlí ma ulici A. Matušku, o ktorú tunajší obyvatelia bojovali už niekoľko rokov.

- Čo vás v rámci vášho volebného obvodu teší a čo nie?

Teší ma hlavne to, ako ľudia svojou participáciou pomáhajú nielen mne ale aj ostatným poslancom za túto mestskú časť plniť niektoré úlohy, čo ma len a len utvrdzuje v tom, že aj ja ako politik som sa vybral dobrou cestou a prostriedky, ktoré som zvolil na dosiahnutie niektorých cieľov sú prostriedkami naozaj demokratickými, humánnymi a ľuďmi akceptovanými. Čo ma trošku mrzí je ešte stále problém vandalizmu aj keď naozaj už v oveľa menšej miere ako tomu bolo pred niekoľkými rokmi.

- Akí sú občania vášho volebného obvodu?

Sú vďační, veľmi nápomocní ale hlavne čo ma teší je, že ak vidia že sa niečo v deje ich okolí radi pridávajú ruky k dielu. Takto sa nepriamo stávajú súčasťou občianskej spoločnosti a zároveň preberajú na seba aj zodpovednosť za jej kreovanie.

- Na čom sa tam aktuálne pracuje?

Z pomedzi náročnejších aktivít by som rád spomenul prípravu rekonštrukcie a revitalizácie obchodného centra Opál, ktorá prispeje hlavne k vyššej bezpečnosti a kvality života obyvateľov tohto obvodu.

- Aké plány vo vašom volebnom obvode máte do blízkej či vzdialenej budúcnosti?

Pokračovať v začatej práci a hlavne v ešte užšej spolupráci s obyvateľmi obvodu. Aktívna participácia občanov sídliska Sekčova na veciach verejných – čo si osobne veľmi vážim.

- Čo vám vo vašom volebnom obvode chýba?

Peniaze

- Na čo by ste prijali väčšiu finančnú podporu od mesta?

Určite by to bolo na projekty podporujúce rozširovanie parkovacích miest na sídlisku, zvyšovanie bezpečnosti jeho obyvateľov (kamerový systém), viac priestoru pre aktívny, rekreačný a športový oddych, plochy pre milovníkov štvornohých priateľov a v neposlednom rade hľadanie riešení, ktoré by zlepšili situáciu ohľadom odpadového hospodárstva, hovorím o stave stojísk, kde sa nachádzajú smetné koše a o vandalizme ktorý spôsobuje znečisťovanie okolia. Sekčov je druhé najväčšie sídlisko na Slovensku a ja milujem túto svoju prácu (poslanie) a vážim si, že mi osud doprial túto prácu vykonávať v prospech ľudí, ktorí vidím, že si ju vážia a sú tak pre mňa motiváciou, motorom a hnacou silou do ďalších dní.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM