Ľubomír Hudačko Správy

Rozhodnutie o odvolaní riaditeľa Technických služieb: Primátorka ho potvrdila!

Odvolaný riaditeľ Technických služieb Jozef Višňovský považuje svoj koniec vo funkcii za neštandardný, primátorka však potvrdila platnosť uznesení predstavenstva. Na poste tak neostane, hlava mesta o tom rozhodovala na mimoriadnom valnom zhromaždení.

Ilustračný obrázok k článku Rozhodnutie o odvolaní riaditeľa Technických služieb: Primátorka ho potvrdila!
Zdroj: TASR

Primátorka Andrea Turčanová ako štatutárka jediného akcionára v spoločnosti na zasadnutí rozhodovala o tom, či doterajšie uznesenia nového predstavenstva, ktoré je vo funkcii od 30. marca, sú účinné alebo nie. Išlo napríklad aj o rozhodnutie o odvolaní doterajšieho výkonného riaditeľa firmy Jozefa Višňovského a o vyhlásení výberového konania na jeho post.

Primátorka potvrdila platnosť uznesení

Výkon uznesení predstavenstva TSmP totiž pozastavila dozorná rada spoločnosti. Primátorka mesta však potvrdila platnosť všetkých uznesení predstavenstva a Jozef Višňovský teda na poste riaditeľa neostáva. Predseda dozornej rady Ľudovít Malaga uviedol, že výkon uznesení pozastavili preto, lebo považovali za potrebné oboznámiť jediného akcionára o právnych skutočnostiach, ktoré nepredchádzali zápisu nových orgánov spoločnosti do Obchodného registra SR. Vychádzali pritom zo stanoviska advokátskej kancelárie.

„Dozorná rada TSmP je síce oprávnená v zmysle Stanov spoločnosti pozastaviť výkon uznesenia predstavenstva, ale ak v danom prípade spochybňuje dozorná rada legitímnosť všetkých prijatých uznesení a spochybňuje samotnú legitímnosť predstavenstva, je na mieste otázka legitímnosti dozornej rady a jej následných úkonov,“ povedala Turčanová.

Odvolanie ich prekvapilo

Podľa predsedu predstavenstva TSmP Richarda Drutarovského má dozorná rada právo pozastaviť výkon uznesení predstavenstva len v prípade, že sú v rozpore so zákonmi alebo s cieľmi firmy, čo v tomto prípade podľa neho nenastalo. S voľbou nových členov predstavenstva nesúhlasila časť bývalých členov. V pondelok 13.4. uviedli, že spôsob ich odvolania považujú za viac ako neštandardný, keďže funkčné obdobie predstavenstva malo byť podľa nich do októbra tohto roka a nikto s nimi túto zmenu nekomunikoval.

Odvolaný riaditeľ Višnovský povedal tiež, že za jeho pôsobenia firma prosperovala a nebol dôvod na jeho odvolanie, no priznal, že ho čakal. Prekvapilo ho podľa jeho slov len to, že počas prvého stretnutia nových členov predstavenstva sa ho nikto neopýtal na výkonnosť firmy a dosiahnuté výsledky. Namiesto toho ho odvolali. Bývalí členovia predstavenstva zvažujú aj právne kroky.

Čítajte tiež:

Z ich úst znela kritika: Odvolaní členovia predstavenstva Technických služieb zvážia právne kroky!

Odvolávanie v Prešove tesne pred sviatkami: Šéf Technických služieb prišiel o flek!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM