Ľubomír Hudačko Rôzne

Rozdeľovali sa dotácie pre Rómov: Tieto projekty z Prešova dostanú mastné sumy!

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity zverejnil zoznamy úspešných a neúspešných projektov v žiadosti o dotácie. Z Prešova bolo v hre 8 projektov, z toho tri dostali dotácie vo výške 90 000 eur!

Ilustračný obrázok k článku Rozdeľovali sa dotácie pre Rómov: Tieto projekty z Prešova dostanú mastné sumy!
Zdroj: TASR

Dotácie sa rozdeľovali na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenia mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity. Ministerstvo vnútra schválilo celkovo 68 žiadostí o dotácie, 271 projektov bolo neúspešných.

Rozhodovalo sa aj o ôsmych projektoch z dielne prešovského magistrátu. Projekt s názvom program prierezových politík zameraných na finančnú gramotnosť a vytvorenie nových bankových – sociálnych produktov dostane dotáciu vo výške 40 000 eur, pričom požadovaná suma bola o sedemnásť tisíc vyššia.

Okrem toho prišlo aj na Technologické vybavenie pre printovú a filmovú tvorbu, to dostane sumu vo výške 15 000 eur. Žiadaných bolo 27 010 eur. A dotácie neobídu ani Štipendijný program pre rómskych študentov SŠ, ktorý dostal plnú výšku žiadanej sumy a teda 35 000 eur.

Naopak, neúspešnými projektmi v žiadosti o dotácie sa stal Kemp futbalových talentov, ktorý požadoval 12 194 eur, taktiež ani 2× Komunitné-nízkoprahové denné centrum (3 334,80 eur a 25 000 eur), Svetlo v rómskej duši (4 568 eur), rovnako tak aj Rómsky skautský tábor (7 295 eur) či Rekonštrukcia strechy a materiálne dovybavenie MŠ na Solivarskej ulici (150 000 eur).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM