Správy

Roky sa u nich neinvestovalo, teraz sa však môžu tešiť: Vo vnútrobloku v Prešove prebehla obnova za desiatky tisíc

Obyvatelia tejto časti Prešova sa konečne dočkali. Vo vnútrobloku na Zápotockého ulici v Prešove bola zrealizovaná rekonštrukcia za takmer 57 000 eur. Ľudí tak môže tešiť trávnatá plocha, ktorá prešla revitalizáciou, osvetlenie, ktoré tam nikdy nebolo či napríklad opravené sušiaky.

Ilustračný obrázok k článku Roky sa u nich neinvestovalo, teraz sa však môžu tešiť: Vo vnútrobloku v Prešove prebehla obnova za desiatky tisíc
Zdroj: Mesto Prešov

Mesto Prešov v krátkom čase investovalo do rekonštrukcie vnútrobloku na Zápotockého ulici takmer 67 000 eur. Ide o súbor troch starších bytoviek z 50. rokov minulého storočia, ktoré tvoria spoločný dvor.

Roky sa do tejto časti mesta neinvestovalo. Na sklonku minulého roka tam radnica preinvestovala vyše 30 000 eur, druhú etapu rekonštrukčných prác za 36 800 eur dokončili v týchto dňoch a tento týždeň stavbu aj skolaudovali. Informoval o tom referent tlačového odboru mestského úradu Milan Grejták.

V jarných mesiacoch tam položili asfaltový koberec na dve výjazdové cesty, navyše stavbári vytvorili aj nové prepojenie s Ulicou Tarasa Ševčenka. Trávnatá plocha prešla tiež revitalizáciou, obyvatelia bytoviek môžu opäť používať opravené sušiaky na bielizeň. Telekomunikačné a elektrické káble zabezpečili proti poškodeniu. Pribudlo aj dopravné značenie na miestnych komunikáciách. Z finančnej rezervy mestskej časti išlo 4 000 eur na vybudovanie dvoch chodníkov ku vchodom domov.

Prvá etapa rekonštrukcie zahŕňala vybudovanie prístupovej cesty pred blok, parkovacie miesta zo zámkovej dlažby a osvetlenie, ktoré tu nikdy nebolo. Na kolaudácii sa zúčastnili i poslanci za túto mestskú časť. Občanom prisľúbili aj výsadbu drevín.

Môže vás zaujímať:

Pri prešovskej nemocnici spôsobujú komplikácie zle zaparkované autá: Blokujú tým výjazd sanitiek!

Konečná zastávka MHD na Sídlisku III púta pozornosť: Keď si uvedomíte situáciu, hneď vám to bude jasné! FOTO

Bicykle v Prešove vyťahujeme vo veľkom: Cyklisti, táto zmena na Lesníckej vás však nepoteší! FOTO

Na prvý pohľad obyčajná dopravná značka na Levočskej v Prešove: Pozriete sa však lepšie a udrie vám to do očí!

Nová zastávka MHD v Prešove na Plzenskej vyvoláva otázky: Bude sa nástupisko k nej upravovať? FOTO

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM