Ľubomír Hudačko Správy

Roky chátrajúce centrum Sídliska III dostáva nový šat: Zásadná obnova za takmer milión eur!

Roky chátrajúce centrum Sídliska III v plnom prúde podlieha rekonštrukčným prácam. Vyčlenil sa na ne takmer milión eur a ukončenie by mohlo byť v polovici aktuálneho roku.

Ilustračný obrázok k článku Roky chátrajúce centrum Sídliska III dostáva nový šat: Zásadná obnova za takmer milión eur!
Zdroj: Dnes24.sk

„Je snaha, aby to námestie bolo vzdušnejšie, aby tam bola odpočinková zóna, aby sme možno vytlačili asociálov, ktorí sa tam občas nachádzajú, aby prístup zo zastávky MHD bol pekný, zelený, aby tam bola možno aj malá fontánka či lavičky a aby sa na tomto priestore dali konať aj kultúrne podujatia,“ uviedol k téme P. Hagyari.

Táto rekonštrukcia je súčasťou projektu Obnovme námestia na sídliskách. Je v záujme mesta nielen rekonštruovať historickú časť mesta, ale aj miest a priestory, kde ľudia reálne žijú, čo znamená obchodné centrá, námestia, ale aj zelené plochy či cyklistické areály.

„Rekonštrukcia obchodného centra, námestia, lavičiek a podobne je v plnom prúde, táto investícia predstavuje 900 000 eur. Ukončiť by sa mala v priebehu druhej polovice budúceho roka. Ja pevne verím, že budúce Vianoce už bude aj v tomto vynovenom NS vianočná výzdoba,“ doplnil primátor.

foto: archív fb

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM