Ľubomír Hudačko Správy

Rokovanie mestskej rady v Prešove: Hovorili o podpore športu, aké sú návrhy dotácií na futbal či hokej?

V Prešove sa počas rokovania mestskej rady hovorilo o rozpočte pre šport, v ňom je na aktuálny rok pre jeho podporu vyčlenených celkom 179 000 eur. Aké sú návrhy na to, koľko pôjde na nosné športy ako futbal či hokej? Členovia rady hovorili o tom, ako tieto prostriedky rozdeliť.

Ilustračný obrázok k článku Rokovanie mestskej rady v Prešove: Hovorili o podpore športu, aké sú návrhy dotácií na futbal či hokej?
Zdroj: TASR

Podľa predloženého návrhu by malo ísť viac ako 98 000 eur na podporu činností športových klubov realizujúcich nosné športy ako futbal, hokej a hádzaná.

Veci, čo si verejnosť bežne neuvedomuje

Vyše 62 000 eur na podporu klubov realizujúcich ostatné športy, viac ako 12 000 eur na športové podujatia pre deti a mládež a viac ako 5 370 eur na iné podujatia.

„Na mestskej rade sme sa pýtali, či je toto celková suma na podporu športu od mesta. Tá je vyčíslená zhruba na 1,7 milióna eur a zahŕňa aj veci, ktoré si bežne verejnosť neuvedomuje a je to napríklad podpora pre ľadové športy formou preplácania ľadohodín na zimnom štadióne, zvýhodnené prenájmy napríklad pre futbalistov a takýmto spôsobom by sme sa prepočítali k tejto sume,“ uviedol člen mestskej rady a mestský poslanec Richard Drutarovský.

Návrh poslanci ešte prerokujú

Na oddelenie školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Prešove prišlo spolu 85 žiadostí o podporu športu či športových akcií, z ktorých deväť bolo vyradených. O najvyššiu čiastku, teda viac ako 98 000 eur, sa uchádza sedem subjektov.

Hneď 35 žiadostí eviduje mestský úrad v prípade športových klubov realizujúcich ostatné športy, 15 žiadostí poslali subjekty, ktoré žiadajú o podporu športových podujatí pre deti a mládež, a 19 subjektov chce podporu na iné športové podujatia. Návrh na prerozdelenie týchto prostriedkov budú schvaľovať ešte mestskí poslanci na zastupiteľstve v pondelok 27.4.2015.

Čítajte tiež:

Rozpočet Prešova znamená aj peniaze pre zariadenia seniorov: Koľko na ne poputuje? 199056

Rozpočet Prešova je už schválený: Čakajú nás veľké investície? Slová primátorky hovoria za všetko

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM