Ľubomír Hudačko Správy

Rodičia sa konečne dočkali: Škôlku v havarijnom stave začali opravovať, nestačí ani 200 000 €

Mesto Prešov začalo s opravou materskej školy na Jurkovičovej ulici, ktorá je v havarijnom stave už niekoľko rokov. Po tom, čo ani na jar tohto roku nebolo ukončené verejné obstarávanie, rodičia mesto intenzívne "bombardovali" žiadosťami o riešenie.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia sa konečne dočkali: Škôlku v havarijnom stave začali opravovať, nestačí ani 200 000 €
Zdroj: Webnoviny.sk

Reálne konať sa však začalo až v septembri, keď mesto pristúpilo k výmene okien.

„Prešov vyčlenil sumu 200 000 eur na výmenu okien, aby do začiatku vykurovacej sezóny bolo v izbách, spálňach či jedálni teplo. Súčasne chceme vyriešiť fasádu a aj havarijné stavy strechy, kde hrozia priesaky. Rovnako chodník je nedôstojný, no bude závisieť od mestského parlamentu, či to vyriešime tento rok alebo až budúci rok,“ povedal primátor Pavel Hagyari.

Ako ďalej uviedol, okná by mohli byť vymenené do dvoch týždňov a už odvtedy by škôlka i samotné mesto mohlo začať šetriť najmä na vykurovaní. Práve z týchto ušetrených peňazí si vie primátor predstaviť ďalšie financovanie potrebných opráv. Keďže na opravu fasády a strechy je potrebných viac ako vyčlenených 200 000 eur, rozhodnúť bude musieť zastupiteľstvo. Primátor hovorí, že na malé opravy havárií sa možno prostriedky nájdu, väčšie opravy fasády predpokladá až na budúci rok. Aj to však podmieňuje schválením prostriedkov v mestskom parlamente.

Materská škola na Jurkovičovej ulici v Prešove je jednou z najväčších škôlok na Slovensku. Do užívania bola daná pred viac ako 23 rokmi a na jej zrekonštruovanie pôvodne chcelo mesto použiť európske zdroje. To však nevyšlo, preto mesto musí hľadať peniaze vo vlastnom rozpočte.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM