Šport

Robia dobré meno a dosahujú kvalitné výsledky: Futsalisti FK Prešov sú tretím najlepším kolektívom mesta

Dostali sa aj na piedestál v oceňovaní kolektívov. Vďaka úspešnej minulej sezóne získali futsalisti FK Prešov to najsladšie ovocie. Dostali sa až do finále play off ligy a to neušlo pozornosti mesta. Stali sa tak tretím najlepším kolektívom Prešova.

Ilustračný obrázok k článku Robia dobré meno a dosahujú kvalitné výsledky: Futsalisti FK Prešov sú tretím najlepším kolektívom mesta
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Futsalisti mali „smolu“, že ešte lepší boli vlani ďalší dvaja reprezentanti športu v Prešove. Hádzanári a volejbalisti totiž opanovali rok 2015 titulmi a úspech FK sa tak vyššie nedostal.

Základom kolektív

Na slávnosti vyhlásilo mesto Prešov svojich najlepších športovcov za rok 2015. Ocenení boli tí najlepší z najlepších. Na galavečere sa vyhodnocovali aj úspechy športových kolektívov. Tretie miesto v kategórii dospelých obsadil tím FK Prešov. „S umiestnením a účasťou medzi najlepšími družstvami sme spokojní. Za posledné tri roky stúpame v rebríčku a dúfame, že sa objavíme aj na tom najvyššom stupienku,“ uviedol manažér FK Prešov Dušan Michalčik, ktorý na slávnosti prevzal ocenenie za dosiahnuté úspechy klubu v minulom roku.

Prešovskí futsalisti sa každým rokom posúvajú vpred. V sezóne 2013/14 získali v slovenskej extralige bronzové medaily. Vlani sa už tešili z titulu vicemajstrov Slovenska. „Rok 2015 bol pre nás mimoriadne úspešný. Potvrdili sme, že tretie miesto v 1. lige nebola len náhoda. Práve naopak, stúpajúcou formou a tímovou prácou chlapcov sme sa posunuli ďalej. A chceme ísť ešte vyššie,“ zvýraznil Michalčik, ktorý považuje za základ úspechu tímu z metropoly Šariša výborný kolektív.

Dôležitá práca s mládežou

„Celý tím FK Prešov bojujeme za túto partiu ľudí a celú organizáciu vrátane juniorov a mladých chalanov, ktorí len teraz začínajú s futsalom a spoznávajú tento šport.“ V aktuálne prebiehajúcej sezóne by chceli futsalisti napodobniť úspech z vlaňajška. V základnej časti sa im darí, najbližším cieľom je postup do play-off. „V prvom rade sa potrebujeme dostať do vyraďovacej časti. Ďalej sa budeme snažiť ísť opäť na najvyššie stupienky a potrápiť našich súperov.“

V klube dávajú dôraz aj na prácu s mládežou. V extralige juniorov reprezentujú klub hráči z kategórie U19 a futsalisti FK Tipos Prešov U21 hrajú najvyššiu súťaž vo východoregióne. „Za základ považujeme aj prácu s mládežou. Chceme ju posunúť ďalej, aby sa aj naše juniorské tímy dostali do povedomia a aby bol záujem o tento šport aj v týchto kategóriách,“ dodal Dušan Michalčik.

Môže vás zaujímať:

V Prešove rastie ďalší športový talent: Na Klaudiu (17) boli krátki už aj chlapci, z jej úspechov onemiete

Mal to byť duel ako každý iný, no ani sa len nezačal: Na prešovský ľad vyšla rolba a toto potom nastalo!

Prešov spoznal najlepšieho športovca roka 2015: Po dvanásťročnej hegemónii hádzanárov prišla zmena

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM