Ľubomír Hudačko Správy

Riaditeľ prešovského Dopravného podniku: Uviedol detaily o najvyťaženejších linkách

Prešovská MHD je cestujúcimi hojne využívaná, nie každý však o nej vie štatistické informácie. Riaditeľ Dopravného podniku nám prezradil zaujímavosti o linkách.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľ prešovského Dopravného podniku: Uviedol detaily o najvyťaženejších linkách
Zdroj: Dnes24.sk

Vedeli ste, ktoré linky tunajšej MHD sú najdlhšie a ktoré najvyťaženejšie? Na to sme sa opýtali riaditeľa prešovského Dopravného podniku Petra Janusa.

„Najdlhšími linkami sú linka číslo 14 Záborské – Prešov – Kanaš. Dĺžka jej trasy v jednom smere je 18,5 km. A rovnako tak aj linka číslo 21 Fintice – Prešov – Malý Šariš. Tam je dĺžka trasy v jednom smere tiež 18,5 km. Čo sa týka najvyťaženejších liniek, tu ide o nosné trolejbusové linky čísel 1, 4, 8 a 38 a z autobusových liniek čísla 22, 32, 36, 39 a 45,“ povedal Janus pre portál Prešov 24.

Zaujímalo nás však aj to, čo v úlohe cestujúceho robiť, ak je autobus preplnený a nedostaneme sa k označovaču lístka. Prípadne, čo má robiť matka s dieťaťom, ak najbližší označovač nefunguje a nevie sa presunúť k tomu ďalšiemu?

„Označovacie zariadenia sú pri dverách vozidla, nepredpokladám, že matka s dieťaťom cestuje v najväčšej špičke. Ale ak by sa to stalo, prepravný kontrolór skontroluje označovacie zariadenie a zariadi sa podľa toho,“ dodal riaditeľ Janus.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM