Ľubomír Hudačko Rôzne

Retrozáber známych Prešovčanov, ktorý ste len tak vidieť nemohli: Spoznáte, kto je na snímke? FOTO

Verejnosti sa dostali do povedomia pred 20 rokmi. Odvtedy ich meno rezonuje nielen na Slovensku, ale aj v Česku. Uhádnete, kto je na priloženom retrozábere? Napovieme, že ide o veľmi známych Prešovčanov...

Ilustračný obrázok k článku Retrozáber známych Prešovčanov, ktorý ste len tak vidieť nemohli: Spoznáte, kto je na snímke? FOTO
Zdroj: instagram@imtsmile

Ak ste tipovali, že na archívnom zábere sú Prešovčania Ivan a Miro Táslerovci, je to trefa do čierneho. V týchto dňoch si táto známa dvojica pripomína 20. výročie od vzniku svojej skupiny.

Čistá človečina

Pri tejto príležitosti bude rok 2016 v znamení osláv a rôznych prekvapení od IMT Smile. Prvým z nich je zverejnenie videoklipu k piesni Ľudia nie sú zlí z albumu Valec, ktorý prednedávnom vyšiel v remastrovanej podobe s úplne novým zvukom, o ktorí sa postarali zvukoví majstri z Abbey Road Studios.

Kapela IMT Smile presne pred dvadsiatimi rokmi vydala svoj prvý singel Nepoznám, ktorý okamžite zaujal široké publikum a dovtedy neznámu kapelu z Prešova katapultoval do všetkých hitparád po celom Slovensku. Bratia Táslerovci následne po vydaní debutového albumu Klik-klak podpísali zmluvu s hudobným vydavateľstvom Universal Music, s ktorým úzko spolupracujú dodnes.

Vydavateľstvo sa rozhodlo vydať ich prvé albumy Valec a Nech sa páči na vinyle a zároveň počas celého roka postupne zverejňovať videoklipy a lyric videá na piesne, ktoré doposiaľ žiadnu obrazovú podobu nemali. Prvým takým videoklipom je pieseň Ľudia nie sú zlí. Tá síce podobu videoklipu pred rokmi dostala, ale Ivan Tásler v rozhovore pre Prešov 24 priznal, že sám ho nevidel už celé roky. Režisérom aktuálneho jednoduchého klipu je Jaroslav „Jaris“ Vaľko, ktorý ho celý zámerne natočil v uliciach Prešova, odkiaľ pochádza aj kapela.

„Je radosť točiť videoklip na pieseň, ktorá je mojou obľúbenou už od strednej školy. Bola to super skúsenosť. Prejsť sa po rodnom meste s kamerou v ruke a nakrúcať priateľov i neznámych ľudí a zachytiť ich úplne prirodzených, ich čistú človečinu. To mám veľmi rád,“ teší sa zo svojej práce Jaris. Autorom textu piesne Ľudia nie sú zlí je Daniel Hevier. Je to jediný text, ktorý pre kapelu napísal.

Ivan Tásler: Bolo to úžasné obdobie

Skladba je úvodnou piesňou na albume Valec, ktorý sa nahral v štúdiách Slovenského Rozhlasu v Bratislave za neuveriteľných 6 dní. „Bolo to úžasné obdobie. Celé to nahrávanie. Tá atmosféra. Pamätám si, že Ľudia nie sú zlí som zložil doma pri klavíri. Vydaním tejto skladby sa všetko okolo IMT Smile odštartovalo. Prišiel prvý väčší úspech, veľké koncerty, všetko sa to akoby zrazu nakoplo a my sme si začali budovať stabilné miesto na slovenskej hudobnej scéne,“ prezradil Ivan Tásler.

Druhý radový album IMT Smile s názvom Valec vyšiel 26. októbra 1998. Pred jeho nahratím došlo v kapele k personálnej zmene. Zo skupiny odišla speváčka Katarína Knechtová a bubeník Martin Migaš. Namiesto nich prišiel do IMT Smile spolužiak Mira Táslera a Petra Biča, konzervatorista Tomi Okres. Na nahrávke sa podieľali aj bubeník Martin Valihora a basgitarista Martin Gašpar.

Informácie o výročí kapely redakcii poskytol PR manažér Marek Kučera

Môže vás zaujímať:

Obľúbený festival v Prešove sa opäť chystá otvoriť brány: Pozrite, aký nadupaný program bude na Unipo feste

Zažite apríl v Prešove naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Prešovčania sa v Divadle Jonáša Záborského môžu tešiť: Experimentálna scéna, kde budú zámerne blízko k javisku!

foto: instagram@imtsmile

Hit IMT Smile Ľudia nie sú zlí má obrazovú podobu z Prešova
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM