Ľubomír Hudačko Správy

Rekonštrukcia prešovského PKO: Poslanci odklepli 5% účasti mesta, výdavky budú miliónové

Rekonštrukcia PKO v Prešove by mohla znamenať opravu vonkajšieho schodišťa, fasády, reštaurátorských prác, dverí či okien. Žiadať sa bude na to 2,2 milióna eur, na zasadnutí zastupiteľstva poslanci odklepli päťpercentnú spoluúčasť mesta.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia prešovského PKO: Poslanci odklepli 5% účasti mesta, výdavky budú miliónové
Zdroj: TASR

Poslanci na pokračovaní zasadnutia vyjadrili podporu na obnovu PKO, no do pléna sa dostali aj otázky ohľadom Šarišskej galérie. Tá ale nepredstavuje stret záujmov, patrí pod VÚC, kým Čierny orol mestu.

“Prednedávnom tu už bola rekonštrukcia – otázka je, čo sa už rekonštruovalo a či sa nebudú prostriedky dupľovať. Bude to asi menšia súťaž, je dôležité si uvedomiť, čo si v Prešove vážime viac,“ povedal poslanec Peter Krajňák. Riaditeľ PKO Emil Chlapeček uviedol, že predtým sa použilo 65 miliónov Sk, boli to práce na streche, v kotolni, elektroinštalácii: "Kiežby to vyšlo, aby sme mohli urobiť fasádu, okná si vyžadujú opevnenie,“ dodal k téme.

Pochvalne sa vyjadrili na podporu obnovy aj ďalší poslanci, nemali výhrady k 5%-tnej spoluúčasti mesta a zhodli sa na nej všetci. PSK zaradil do tejto výzvy 9 svojich objektov, patrí k nim aj spomínaná Šarišská galéria.

“Objekt si zaslúži starostlivosť. Keď budeme projekt financovať, tak sa snažme o to, aby spoluúčasť mesta bola 5% a nie tak, ako to bolo pri niektorých školách. Dúfam, že toto sa ustráži. Ale vyjadrujem podporu, k tomu, že sa musí o objekt starať," povedal Stanislav Kahanec.

Celkové výdavky predstavujú sumu vo výške 2 240 344 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM