Ľubomír Hudačko Kultúra

Redakčný výber na január: TOP podujatia, na ktorých by ste nemali chýbať

Počas januára sú v pláne v Prešove viaceré lákavé podujatia. My sme z nich vybrali tie, ktoré považujeme za tie najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Redakčný výber na január: TOP podujatia, na ktorých by ste nemali chýbať
Foto: Ľubomír Hudačko

Novoročný koncert

6. január 19:00 – 21:00 v Evanjelickom kolégiu

Milovníci muziky si na Troch kráľov prídu na svoje. V pestrom programe si počas novoročného koncertu v našom meste vychutnáte známe sakrálne diela ako aj diela operných i operetných velikánov hudby.

Kempa 4 Sport cup 2017

6. január 8:00 – 20:00 rôzne športové haly, Prešov

Všetci priaznivci hádzanej majú šancu prísť podporiť hráčov počas 11. ročníka medzinárodného hádzanárskeho turnaja mládeže – Kempa 4 Sport cup 2017. Slávnostné otvorenie turnaja sa uskutoční v športovej hale Prešovskej univerzity a dekorovanie víťazov a ukončenie turnaja prebehne v sobotu 7. januára v športovej hale Prešovskej univerzity od 16.00.

Hrnček var!

8. január 16:00 – 17:00 v Babadle

Stará babičkina truhlica skrýva veľa tajomstiev. Heňa je veľmi zvedavá, tak ako všetky deti, a tak tajomnej truhlice nakukne. Čo tam nájde? A čo sa stane, keď nepozná čarovné slovíčka? Uvidíte v novom spracovaní známej rozprávky Hrnček var. Pre deti od 3 rokov.

Rusínsky Nový rok

12. január 17:00 – 20:00 v Literárnej kaviarni Viola

Rusínsky Nový rok s Markou Mačoškovou a jej hosťami. Vstup voľný.

PUĽS – Novoročný koncert

13. január 18:30 – 20:30 v DJZ

Celovečerné predstavenie Poddukelského umeleckého ľudového súboru v dvoch obrazoch. Ščedryj večur plný duchovných i svetských kolied s postavami anjelov, pastierov a kráľov sa nesie v duchu narodenia Božieho dieťaťa. Novoričnyj večur je hudobno-tanečnou show obohatenou o špeciálnych hostí Mária „Kuly“ Kollára s členmi kapely Desmod a spevácke duo La Femme. To všetko pod dirigentskou taktovkou Júliusa Selčana, v réžii Jaroslava Moravčíka a v precítenom umeleckom prevedení všetkých profesionálnych interpretov PUĽS-u.

Objavovanie Prešova

14. január 10:00 – 12:00 Mestské informačné centrum

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma, ktorá nás tentoraz čaká: Odraz umeleckých slohov v architektúre mesta Prešov.

Kollárovci

15. január 17:00 – 19:00 v Hadzanárskej hale, Baštová

Slovenská hudobná skupina Kollárovci vznikla v roku 1997 a jej hlavný zdroj repertoáru pozostáva zo slovenskej ľudovej piesne, ktorú sa snaží obohatiť a oživiť vlastnou hudobnou úpravou. Príďte si vychutnať jej jedinečné vystúpenie a zažiť tie najväčšie hity známe nielen z TV.

Cestovateľské kino

18. január 19:00 – 20:30 v Kine Scala

Island – Zem ohňa a ľadu, kde cítiť silu prírody, elfov a škriatkov. Vydajte sa na magický ostrov Island a objavte najbohatšiu kultúrnu scénu pod polárnym kruhom. Prejdite sa pomedzi pestrofarebné domčeky, navštívte najsevernejšie hlavné mesto sveta Reykjavík a spoznajte národ so svojským zmyslom pre humor.

3T – Tri Tvorivé Tvory

20. január 19:00 – 21:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Po dlhšej dobe sa 3T – Tri Tvorivé Tvory, majstri improvizačného humoru, vracajú do Prešova. Predstavujú improvizačné divadlo, ktorého predstavenie je premiérou a derniérou zároveň. Režisérmi sú diváci. Opäť sa môžete tešiť na frky, hlášky a iné zverstvá v podaní tria: Juraj „Šoko“ Tabaček, Lukáš „Pucho“ Púchovský a Stano Staško. Na základe tém, ktoré vyberie publikum, vytvárajú priamo pred očami divákov krátku divadelnú hru.

Silné reči

21. január 18:00 – 20:00 vo Wave clube

Autorským humorom a spŕškou vtipov vás zahrnú Ján Gordulič – zakladateľ a líder show, Tomáš Hudák – jeden z najtalentova­nejších slovenských humoristov súčasnosti, Jakub Lužina – mladý a talentovaný bábkoherec, ktorý zistil, že nadávať deťom sa nepatrí a tak sa radšej rozhodol pre stand up comedy a Marián Psár – CP-čkár z Košíc, ktorý prišiel kradnúť prácu poctivým standupistom.

Cisárové nové šaty

22. január 16:00 – 17:00 v PKO

Z detstva si ho pamätáte. Starý príbeh v novom šate. Klasická rozprávka svetoznámeho klasika rozprávok Hansa Christiana Andersena prerozprávaná hercom, mímom a klaunom svetoznámeho Cirque du Soleil. Rozprávkár vám prezradí, ako sa to všetko stalo a diváci sa zahrajú na švindliarov, ministrov namysleného cisára a celý jeho dvor i ľud jeho krajiny.

Sting a Sade

26. január 19:00 – 20:30 v PKO

V špeciálne nacvičenom programe odznejú vo vlastnom aranžmáne hity hudobných legiend Stinga a Sade. V programe účinkujú Arpi Farkaš (klávesy), Peter Henriczy (gitary), Adrián Szajkó (kontrabas), Dušan Zatroch (bicie a perkusie) a Prešovčan, ktorého netreba veľmi predstavovať, Mário „Gapa“ Garbera (saxofón).

Piesne Donských kozákov

31. január 18:30 – 20:30 v PKO

Z Rostova na Done s banjom, balalajkou, rytmickými nástrojmi a neopakovateľnými hlasmi prichádzajú na svoje piate európske turné sólisti Donského speváckeho chóru, aby zaspievali piesne rodného kraja a najznámejšie ruské piesne.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM