Rôzne

Rarita, aká sa len tak nevidí: V prešovskej škole nájdete až tri páry dievčenských dvojičiek! FOTO

Sú študentkami, sú pôvabné a sú dvojičkami. Reč je o troch pároch dievčat, ktoré chodia na jednu a tú istú strednú školu v Prešove. Ide o zaujímavú raritu, aká sa len tak nevidí.

Ilustračný obrázok k článku Rarita, aká sa len tak nevidí: V prešovskej škole nájdete až tri páry dievčenských dvojičiek! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Rovnako vyzerajú, občas nosia rovnaké oblečenie a sú ešte aj rovnako šarmantné. V Prešove je možné zastihnúť na jednej strednej škole až tri páry dievčenských dvojičiek.

Pomýlil si ich aj frajer

Všetky navštevujú strednú odbornú školu Mladosť v Prešove. A práve v tejto škole nájdete až tri sesterské páry dvojičiek. Júlia a Zuzana Škutové sa podobajú ako vajce vajcu. „Je to tak a stále si nás ešte ľudia pomýlia a platí to aj o učiteľoch v škole,“ povedali sestry, ktoré študujú manažment regionálneho cestovného ruchu a čaká ich maturita. Potom chcú ísť na vysokú a samozrejme, na rovnaký odbor.

Tieto sestry sa rovnako neobliekajú, ak sa tak stane, je to skôr výnimka. „Občas si dáme rovnaké oblečenie, ale to záleží od momentálnej nálady.“ Každá zo sestier má inú farbu vlasov a to preto, aby si ich ľudia nemýlili, lebo ako hovoria, niekedy im to už ide na nervy. „Raz sa nám stalo, že si nás pomýlil frajer tej druhej, ale len sa na tom zasmial,“ spomínajú sestry.

Rovnaké názory, veľké kamarátky

Druhý pár dvojičiek na škole zastávajú Mária a Miriama Chovancové. Mária je od sestry Miriamy staršia len o päť minút. Obe študujú odbor kuchár – čašník. „Vo všetkom máme rovnaké názory, sme veľké kamarátky. Občas si dáme rovnaké bundy, alebo na svadbe si dáme rovnaké šaty,“ uviedla Miriama, ktorá je v porovnaní so sestrou menej výbušná. „Sestra si povie čo chce, je priebojnejšia,“ prezradila. A aké majú plány po maturite? „Chceli by sme odísť za mamkou do zahraničia, do Nemecka. Chceli by sme tam študovať a zlepšiť sa v nemčine a pracovať v našom odbore,“ povedala Mária.

A dotretice, na škole nájdete aj sestry Hudákové. Martina Hudáková je staršia od sestry Petry o pár minút. „Vychádzame spolu super, sme najlepšie kamarátky, dokážeme sa rozprávať o všetkom. Aj keď sa pohádame, nikdy nemáme problém. Je to vzájomné a hneď sa chceme jedna druhej ospravedlniť,“ hovorí Martina. Dievčatá si v rodine väčšinou pomýli ujo. „Ten nás nerozozná takmer nikdy, ale niekedy sa sekne aj mamka, občas nás nerozozná ani po hlase, lebo aj tie už máme podobné,“ dodáva sa smiechom Petra.

Cudzí ľudia ich zastavili na ulici

Ako jediné z dvojičiek nesedia spolu v jednej triede, ale každá študuje iný odbor. „Ale cez prestávky sme stále spolu aj domov ideme spolu, vždy sa po vyučovaní počkáme,“ prezrádzajú sestry, ktoré si už vystrelili aj z učiteľov v škole. „Vymenili sme sa navzájom v triede. Učitelia na to dodnes neprišli,“ smejú sa dvojičky, ktoré vo voľnom čase nájdete stepovať v country skupine Linden Flowers.

„Už neraz sa nám stalo, že nás na ulici zastavili úplne cudzí ľudia. Povedali nám, že sme veľmi zlaté dvojičky a že nám prajú, aby sme si našli mužov dvojičky a mali aj deti dvojičky,“ dodávajú so smiechom Petra a Martina. Na záver sa všetky tri páry dvojičiek zhodli v jednom. „Zo začiatku sme o sebe nevedeli, až neskôr sme si všimli, že nás dvojičiek je v škole nejako viacej,“ zasmiali sa dievčatá.

Môže vás zaujímať:

Aj takúto školu máme v Prešove: Na vrátnici rehoľníčka, po chodbách sa prechádzajú dievčatá v bielych plášťoch

Prešovská učiteľka Janka Ferencová: Pracujem v neskutočnom strese, niekedy nemám čas ani na prestávku

Sviatok zamilovaných môžete prežiť aj takto: V Prešove sa na Valentína bude podávať káva na netradičnom mieste!

foto: archív

Nevidíte trojmo, sú to dvojičky: Tri páry dievčat z jednej prešovskej školy!
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM