Zuzana Vajayová Rôzne

Prvým viceprimátorom bude bývalý hokejový reprezentant René Pucher

Prvým viceprimátorom mesta Prešov bude bývalý hokejový útočník René Pucher, ktorý bol v novembri zvolený do mestského zastupiteľstva ako nezávislý kandidát.

O jeho vymenovaní do funkcie dnes na tlačovej besede informoval primátor Pavel Hagyari (nezávislý). Ten konštatoval, že obyvatelia mesta si v novembrových voľbách zvolili nezávislého primátora a 12 nezávislých poslancov, ktorí následne vytvorili aj deväťčlenný poslanecký klub. Hagyari dodal, že tento klub mu je najbližší a práve od neho očakáva najväčšiu podporu pri napĺňaní svojho volebného programu. Pucher bude oficiálne viceprimátorom od 1. februára a svoju funkciu bude vykonávať na polovičný pracovný úväzok.

„Okrem športu, ktorý mu je profesionálne najbližší, by mal mať na starosti zásadné investičné projekty mesta, ako napríklad rekonštrukcie sídliskových obchodných centier v jednotlivých mestských častiach či súvislý plán opráv a rekonštrukcií miestnych komunikácií,“ povedal o pracovnej náplni svojho prvého zástupcu Hagyari.

René Pucher má 40 rokov a je absolventom Právnickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Verejnosti je predovšetkým známy ako hokejový reprezentant. „Uvedomujem si zodpovednosť, ktorá vyplýva z tejto funkcie. S pánom primátorom sa poznám už dlhšie obdobie, máme zhodné volebné programy a verím, že sa nám ich spoločne podarí presadzovať, pretože v meste je stále veľa problémov, ktoré treba riešiť,“ povedal Pucher.

Hagyari dodal, že v súčasnosti stále prebiehajú rokovania o zásadných otázkach a podpore priorít mesta aj s ostanými dvoma poslaneckými klubmi: Smer-SD a KDH,SDKÚ-DS,SaS,Most-Híd. „Dohodli sme sa, že nebudeme medializovať priebehy rokovaní, ale oznámime až oficiálne závery,“ doplnil primátor. Zároveň pripustil, že mesto bude mať aj druhého viceprimátora. Po konštituovaní orgánov samosprávy sa chce primátor venovať aj organizačným a personálnym otázkam, ktoré sa týkajú radnice i mestských firiem. Zatiaľ však neuviedol, na ktorých postoch by mohli nastať zmeny.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM