Šport

Prvý krok majú úspešne za sebou: Volejbalisti Prešova začali finále víťazstvom 3:1!

Volejbalisti VK Mirad PU Prešov zvíťazili v úvodnom zápase finálovej série extraligy mužov nad VK Bystrina SPU Nitra 3:1 a ujali sa vedenia 1:0. Súperovi pustili len jeden set a potvrdili tak rolu favorita.

Ilustračný obrázok k článku Prvý krok majú úspešne za sebou: Volejbalisti Prešova začali finále víťazstvom 3:1!
Zdroj: TASR

Druhý zápas série na štyri víťazstvá je na programe v nedeľu 24. apríla o 16.00 opäť v Prešove. Keďže Prešovčania triumfovali v Slovenskom pohári, stále majú šancu na zisk double.

Ak Prešov uspeje vo finále extraligy, stane sa prvým tímom od roku 2003, ktorý obháji majstrovský titul. Vtedy sa to podarilo hráčom ŠK Matador Púchov. Nitrania dosiaľ nikdy neboli vo finále, ich najlepším umiestnením sú štvrté priečky (2009, 2010).

Ľuboslav Šalata, tréner Prešova: „Dnešný zápas priniesol všetko, čo finálové zápolenie má mať. Pekné výmeny na obidvoch stranách, obraty v skóre, dramatické vyvrcholenie v koncovkách a takisto napätie a nervozitu. Sme radi, že sme do finálovej vstúpili úspešne a v nedeľu budeme v našom boji pokračovať.“

Marek Kardoš, tréner Nitry: „Gratulujem k prvému víťazstvu Prešova. Potvrdilo sa, že servis je rozhodujúcim faktorom v každom zápase s Prešovom. My sme aj napriek negatívnemu príjmu dokázali hrať vyrovnanú hru a dúfam, že v nedeľu sa to otočí v prospech nás.“

1. zápas finále play-off: VK Mirad PU Prešov – VK Bystrina SPU Nitra 3:1 (24, 25, –21, 23)

  • Zápas trval: 127 minút,
  • rozhodovali: Porvazník a Hodoň,
  • 600 divákov
  • na zápasy: 1:0

Prešov: Halaj 4, M. Sopko st. 19, Macko 10, Rajduga 14, Drobňák 21, Červeň 11, libero T. Lampart (Digaňa 1, Mikovčík 0). Tréner: Ľ. Šalata.

Nitra: Kašper 5, Zaťko 5, Kubš 14, Ludha 8, Szarek 24, Malina 10, libero Turis (Porubský 0, Sťahuliak 0, J. Hukel 0). Tréner: M. Kardoš.

Môže vás zaujímať:

Finálová séria volejbalistov Prešova začína: Pozrite si rozpis zápasov boja o titul nášho tímu

Tatran si doma zmeral sily s béčkom Slovana: Šarišania výhrou predbehli Košice a dostali sa na čelo!

Prelomený rekord za rekordom aj netypické výsledky: Prešovská Hokejbalová liga priniesla zaujímavé zápolenia

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM