Šport

Prvý krok majú úspešne za sebou: Futsalisti Prešova vykročili do ligy víťazne

Odštartoval nový ročník druhej najvyššej futsalovej súťaže. FK Ekoprim Prešov v úvodnom kole doma nezaváhal a do tabuľky si pripísal prvé tri body.

Ilustračný obrázok k článku Prvý krok majú úspešne za sebou: Futsalisti Prešova vykročili do ligy víťazne
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Šarišania hostili v úvodnom stretnutí nového ročníka druhej ligy Východ hráčov Angels Humenné. Domáci začali výborne, do streleckej listiny sa už v 2. minúte stretnutia zapísal Stanislav Krempaský, ktorý svojím gólom poslal Prešov do vedenia. V ďalšom priebehu sa ale hra vyrovnala a do príležitostí sa dostávali aj futsalisti z Humenného. Ich snaha priniesla gól v 13. minúte, hostia vyrovnali na 1:1. FK Ekoprim Prešov potvrdil rolu favorita v druhom polčase. V úvodnej päťminútovke sa najprv presadil kapitán Lukáš Vrbovský, ktorý presne trafil ľavý horný roh hosťujúcej bránky.

Hneď po ňom sa presadil iba sedemnásťročný Prešovčan Šimon Pisko a zeleno-bieli viedli 3:1. Ten istý hráč sa postaral aj o gólovú poistku domácich, keď v 37. minúte zvýšil svojím druhým presným zásahom v zápase stav na 4:1. V závere mali hostia možnosť s výsledkom ešte niečo urobiť. V posledných troch minútach kopali dve desiatky. V oboch prípadoch ale vyšiel zo súboja ako víťaz domáci brankár Lukáš Chovan. Hneď v druhom kole budú mať prešovskí futsalisti voľno. Ďalšie stretnutie ich čaká až o dva týždne vo Vranove nad Topľou.

António Hernández (tréner FK Prešov): „V prvom polčase sme sa hľadali, bolo ťažké lepiť zostavu. Chýbali nám kľúčoví hráči Beliš a Mihok. Skúsili sme nájsť mladých futsalistov, ktorí by zapadli. Bola ich plná lavička, som rád, že sa ukázali dobre. Je mi ľúto, že som nemohol dať šancu všetkým, príležitosť budú mať v ďalších stretnutiach. V druhom polčase sme zlepšili pohyb, súpera zatlačili, mali sme viac z hry. Góly sa potom dávali ľahšie a aj šancí bolo na našej strane viac. Gólman nás podržal, v závere chytil dve desiatky, mal veľa zákrokov. Druhý polčas ukázal lepšie svetlo nášho tímu.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM