Šport

Prvý bod Prešovčanov je v suchu: Volejbalisti v semifinále na úvod úspešní

Sezóna volejbalovej Extraligy mužov sa prehupla do semifinálových play off zápasov. Po 5-setovej dráme si víťazný potlesk užili domáci hráči Prešova.

Ilustračný obrázok k článku Prvý bod Prešovčanov je v suchu: Volejbalisti v semifinále na úvod úspešní
Zdroj: Vkmiradpupresov

Prvý duel semifinále sa hral na palubovke Prešova proti Prievidzi viac ako 2 hodiny. Domáci si pripisujú prvý bod po výhre 3:2 (13:25, 25:20, 25:20, 19:25, 15:11).

Zabrali v 2. sete

Prešovčanom sa od úvodu nedarilo na servise, útoku ani v obrane. Náskok Prievidze sa vyšplhal na priepastných 12 bodov, s ktorým domáci už nestihli nič urobiť a set vyhrali hostia 13:25. Od druhého setu to už bol Prešov ako ho poznáme. Odštartoval sa ozajstný súboj kto z koho. Do záveru setu išli už so 5-bodovým mankom. O záverečné úspešné útoky sa postarali Martin Sopko a Marcel Lux a set sa skončil 25:20.

Tretí set sa niesol v podobnom duchu ako ten druhý. Na prešovský náskok v tomto prípade zavelil prudkými útokmi zo siete Michal Červeň. Po Sopkovom útoku to už bolo 24:19 a aj napriek snahe prievidzského útočníka Granta sa set blížil ku koncu. Víťazný bod pripísal na konto Prešova Ľuboš Macko a ukončil set v rovnakom pomere ako predošlý 25:20.

Vo štvrtom sete si Prievidza veľmi rýchlo uvedomila, že stav sa pre nich nevyvíja priaznivo. Ak chceli pomýšľať na víťazstvo nebolo na čo čakať. Tím zložený z legionárov ukázali bojovného ducha, ktorý sa len tak ľahko nevzdáva. Domáci nachvíľu stratili koncentráciu a pustili hostí do vedenia. Tí sa chopili šance a set vyhrali 19:25.

Domáce publikum hnalo vpred Prešovčanov. Tajbrejk bol vyvrcholením snahy oboch mančaftov nakloniť misky semifinálových váh pri prvom meraní síl na svoju stranu. Viac sa darilo Prešovu a druhý zo štyroch mečbalov pretavili do zisku piateho setu v pomere 15:11 a celového víťazstva zápasu 3:2. Odveta sa bude konať 30.03.2017 o 18:00 v Prievidzi. Séria na tri víťazné zápasy pokračuje ďalej v Prešove súbojom 01.04.2017 o 17:00.

Hlasy trénerov

Jaroslav Vlk, tréner VK Mirad PU Prešov: „Prievidza na nás vybehla v prvom sete výbornou hrou, podaním a výborne bránili. Nedokázali sme sa presadzovať našou hrou. V druhom treťom sete sme už zápas chytili za ten správny koniec, škoda 4. setu, kde sme sa nechali zatlačiť podaním. Piaty set sme zdvihli hlavy. Dobre sme odservovali v kľúčových momentoch a veľkou bojovnosťou sme to dotiahli do víťazného konca. Určite to bol kvalitný zápas hodný semifinále.”

Richard Nemec, tréner VK Prievidza: „Gratulujem súperovi k prvému víťazstvu v play-off. Myslím, že to bol z oboch strán zápas plný napätia. Diváci si prišli na svoje v tomto zápase. Prehra zamrzí, ale ide sa ďalej a na ťahu sme my doma.“

Informácie redakcii poskytla Jana Palenčárová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM