Futbal

Prvý bod futbalistov Prešova na jar: Vo východniarskom derby dal Tatran dva góly

Tatran Prešov v 24. kole Fortuna ligy proti druhému zástupcovi z východu - Zemplínu Michalovce získal prvý jarný bod. Dvakrát pritom skóroval.

Ilustračný obrázok k článku Prvý bod futbalistov Prešova na jar: Vo východniarskom derby dal Tatran dva góly
44
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: poprad.dnes24.sk

Prešov otvoril skóre stretnutia, ktoré sa hralo v NTC Poprad, už v 5. minúte. Po chybe obrancov Michaloviec sa lopty zmocnil Kubus, uvoľnil sa aj od ďalšieho súperovho zadáka a prekonal brankára Maceja – 1:0. Tatran sa mohol dostať aj do dvojgólového náskoku, Katona však v 20. minúte nenasmeroval loptu medzi tri žrde. Naopak, o dve minúty neskôr vyrovnali Michalovce: Žofčák rozohral rohový kop na Šimčáka, ktorý centrom našiel Koscelníka a ten skóroval – 1:1. V ďalšom priebehu prvého polčasu mal väčšie šance Prešov, ale nepresadili sa Katona ani Hovančík.

Domáci za nepremenené príležitosti pykali v 71. minúte, keď Dimitriadis prihral Žofčákovi, ktorý poslal do vedenia Zemplín – 1:2. Tento stav nevydržal dlho, Tatranu sa podarilo vyrovnať o sedem minút neskôr, po rohovom kope dal gól Trebuňák – 2:2. V závere mohol Prešov strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no hosťujúci brankár zneškodnil nebezpečný priamy kop P. Leška a mužstvá si podelili body.

Miroslav Jantek, tréner 1. FC Tatran Prešov: „Myslím si, že remíza zápasu sedí. Úvod zápasu sme konečne zvládli. V prvom polčase to bolo obojstranne živé. V druhom sme akoby prespali pätnásťminútovku, v ktorej mali Michalovce prevahu. Ku cti všetkým našim hráčom slúži, že nezložili zbrane a trpezlivo išli za vyrovnaním. Aj za stavu 2:2 bola zo strany oboch tímov viditeľná snaha o víťazstvo. To je veľmi dobre. Keďže sme prehrávali 1:2, tak konečnú remízu berieme.“

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: „Do zápasu sme vstúpili zakríknuto. Súper išiel do vedenia a nás to pribrzdilo v aktívnej hre. Neskôr sme sa z toho dostali a pridali sme na aktivite. V prvom polčase sa hral futbal hore – dole a na oboch stranách bolo dostatok šancí. Škoda, že sme nezvládli viacero finálnych prihrávok v našich útočných akciách. V druhom polčase sme síce išli do vedenia, ale súper zo štandardnej situácie vyrovnal. Takéto chyby sa v našej hre opakujú a to by sa nemalo stávať. Súperi nám ľahko dávajú góly, no chlapci si musia uvedomiť, že my sa na tie góly veľmi nadrieme.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM