Ľubomír Hudačko Rôzne

Prvé info o chystanej imatrikulácii na Pedagogickej a sociálnej akadémii: Zapotia sa aj učitelia!

Imatrikulácie prvákov, alebo uvedenie do stavu študentského neobíde žiadneho prváka stredných škôl. Aj na Pedagogickej a sociálnej akadémii už pripravujú pre svojich prvákov rôzne úlohy. Zaujímavosťou je, že zapotia sa aj učitelia.

Ilustračný obrázok k článku Prvé info o chystanej imatrikulácii na Pedagogickej a sociálnej akadémii: Zapotia sa aj učitelia!
Zdroj: Dnes24.sk

Tak ako každý rok, tak aj toho roku na Pedagogickej a sociálnej akadémii uvedú imatrikuláciu prvákov netradične.

Je už dlhoročnou tradíciou, že program pre prvákov pripravujú druháci. Okrem nich sa im predstaví aj divadelný súbor Abodka, hudobno-literárne zoskupenie Lingua et Musica a spevácky zbor Gaudeamus, ktoré majú na škole už svoje „historické“ zázemie a reprezentujú ju nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Prváci tak môžu nahliadnuť do ich „kuchyne“ a inšpirovať sa.

Milujem PaSA

„V programe sa nájde aj jedna mimoriadne vtipná a zaujímavá športová disciplína,“ prezradila za žiakov študentka Barbora Petrášová. Podľa vyučujúcej Zuzany Dlugošovej, ktorá zastrešuje žiacku radu imatrikulácia bude hlavne súťažného charakteru. „Chceme zvýšiť úroveň imatrikulácie. Nebude chýbať vedomostný kvíz či úlohy na vnímanie. Prváci sa určite nemusia báť,“ uviedla. Ako dodala, heslo podujatia sa bude niesť v znamení Milujem PaSA, inšpiráciou im bola známa vedomostná súťaž Milujem Slovensko. Prváci tak budú môcť prezentovať svoje vedomosti o škole a postupne získavať body.

Triednych zapoja do diania

„Za seba môžem povedať, že ja som tu vlani absolvovala imatrikuláciu na vysokej úrovni,“ uviedla ďalej druháčka Petrášová. Na otázku, či by bol dobrý nápad uviesť popri nových žiakoch súťažami aj nových učiteľov, nám odpovedala vyučujúca Miroslava Čapistráková: „Po minulé roky boli aktivity pre učiteľov. Tentoraz triednych prváckych tried zapojíme do diania tak, aby sa aj oni trošku zapotili. Budú musieť získať body pre svoju triedu. Hlavná cena bude torta.“

Prvákov čaká imatrikulácia už v piatok 14. novembra a dôkazom, že talentov je na škole neúrekom sú vystúpenia z rôznych umení, ktoré predvedú samotní žiaci školy.

foto: pasa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM