Ľubomír Hudačko Správy

Prvá Prešovčanka r. 2015 mala návštevu: Sofinku prišla pozrieť primátorka a... prezradila zaujímavú náhodu!

Jedna z prvých, no o to príjemnejších pracovných povinností primátorky A. Turčanovej v novom roku bolo uvítanie prvého prešovského novorodenca. Je ňou malá Sofia, ktorá prišla na svet 1. januára 2015 o 2:38 h v starej pôrodnici vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Prvá Prešovčanka r. 2015 mala návštevu: Sofinku prišla pozrieť primátorka a... prezradila zaujímavú náhodu!
Zdroj: Dnes24.sk

Dievčatko meria 46 cm a váži 2 790 gramov. Prvorodička Patrícia Kurucová s manželom Milanom majú z malej Sofie neuveriteľnú radosť.

Sofia aj s mamou sú v poriadku

„Sme šťastní, že naša dcérka je na svete a že sú s manželkou v poriadku,“ opísal svoje pocity „čerstvý“ otecko, ktorý trávil prelom rokov spolu s manželkou v nemocnici. Ako ďalej uviedol, ich emócie zvyšovalo okrem odrátavania polnoci a čakania na príchod nového roka, aj príchod ich prvého dieťatka. „Neočakávali sme, že sa nám Sofia narodí na Nový rok, ale pár dní neskôr, no po polnoci som začala mať kontrakcie a dieťatko sa začalo pýtať na svet,“ priblížila chvíle po polnoci mamička Patrícia.

Sofia Kurucová sa narodila 1. januára 2015 o 2:38. „Pôrod bol cisárskym rezom, no malá Sofia aj s mamičkou sú v poriadku, ak sa nevyskytnú komplikácie, domov pôjdu na budúci týždeň,“ vysvetlila primárka oddelenia gynekológie a pôrodníctva FNsP J. A. Reimana Mariana Horanská.

Meno blízke primátorkinmu srdcu

K jedným z prvých gratulantov prvej Prešovčanky patrila, symbolicky, prvá žena mesta primátorka Andrea Turčanová v spoločnosti námestníka FNsP J. A. Reimana Mareka Paľa. Primátorka rodičom zablahoželala a spolu s kyticou im odovzdala aj finančný dar.

„Našej prvej Prešovčanke želám do života hlavne veľa zdravia, šťastia, lásky a požehnania,“ prihovárala sa A. Turčanová, ktorá okrem toho s úsmevom prezradila zaujímavú náhodu. Prešovská primátorka totiž priznala, že meno, ktoré rodičia vybrali malej Sofii, je jej srdcu mimoriadne blízke, keďže rovnako sa volá aj primátorkina vnučka.

foto: mesto Prešov

Informácie redakcii sprostredkovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM