Ľubomír Hudačko Správy

Protestné zhromaždenie v Prešove: Prejav mala aj matka zavraždenej Martiny, FOTO

Do ulíc v Prešove vyšli tisícky ľudí. Na protestnom zhromaždení boli známe tváre z kultúry a pred ľuďmi vystúpila aj matka zavraždenej Martiny Kušnírovej.

Ilustračný obrázok k článku Protestné zhromaždenie v Prešove: Prejav mala aj matka zavraždenej Martiny, FOTO
18
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

V piatok podvečer sa vo viacerých slovenských mestách konalo protestné zhromaždenie s názvom Postavme sa za slušné Slovensko. Medzi nimi nechýbal ani Prešov, pričom na pódiu na Hlavnej ulici vystúpila aj matka zavraždenej archeologičky Martiny Kušnírovej, Zlatica Kušnírová.

Prejav z Prešova: Matka zavraždenej Martiny Kušnírovej počas protestu
3
Galéria

Tá v prejave poďakovala za spolupatričnosť. „Za to, že stojíte celý národ, ba priam celý svet pri nás. Po tragédii prežívam voči mojej osobe aj negatívne postoje. Veci sa pohnú až vtedy, keď sa do toho obujú médiá. Asi 2 roky dozadu mi dcéra povedala, že mám vážiť slová, lebo nás odpočúvajú. Všetkých vás prosím, aby ste nás podporili,“ povedala pred davom ľudí Zlatica Kušnírová.

Jej dcéra bola snúbenicou novinára Jána Kuciaka, ktorého zavraždili v dome spolu s ňou. Zhromaždenie malo v Prešove pokojný priebeh, podľa organizátorov prišlo na podujatie takmer 7 000 ľudí. Pred davom vystúpila s prejavom aj speváčka Katka Koščová, piesne zahrali Viktória Olejárová či Martin Husovský. Ľudia začali počas piesne od Karla Kryla aj symbolicky štrngať kľúčmi, čo pripomínalo november 1989. Ako to priamo na mieste vyzeralo si pozrite v našich galériách.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Ľudia v Prešove opäť vyšli do ulíc: Protestné zhromaždenie V OBRAZOCH
18
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM