Aktualizované Ľubomír Hudačko Krimi

Prokuratúra: Podozrivých z bitky v trolejbuse prepustil na slobodu policajt a nie prokurátorka!

Troch podozrivých z bitky v trolejbuse mestskej hromadnej dopravy v Prešove neprepustila na slobodu podľa Generálnej prokuratúry (GP) prokurátorka, ale službukonajúci policajt. Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku Prokuratúra: Podozrivých z bitky v trolejbuse prepustil na slobodu policajt a nie prokurátorka!
Zdroj: TASR

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár vydal v utorok 13. januára pokyn na preskúmanie postupu prokurátorky Okresnej prokuratúry Prešov, ako aj pokyn na preskúmanie dôvodu väzby u podozrivých.

Generálna prokurátúra reaguje

„Na základe zistenia môžeme konštatovať, že službukonajúca prokurátorka nedala pokyn na prepustenie podozrivých. Bez konzultácie s prokurátorkou ich prepustil sám policajt. Tvrdenia polície, že podozriví boli prepustení na základe pokynu prokurátorky, sú zavádzajúce. Včerajšia informácia policajnej hovorkyne bola nepravdivá a nezodpovedá oficiálnym zápisniciam o zadržaní podozrivých a úradným záznamom prokurátorky,“ uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

Traja mladíci boli opätovne zadržaní ešte v utorok večer. Príslušník polície im vzniesol obvinenie pre trestný čin výtržníctva formou spolupáchateľstva a zároveň všetkých obvinených zadržal podľa paragrafu 86 Trestného poriadku. V súčasnosti sa posudzujú dôvody väzby u obvinených.

Polícia sa ospravedlnila

Po tom, ako prehovorila Generálna prokuratúra, krajská polícia poslala médiám opravu a ospravedlnila sa za chybnú informáciu. „V tlačovej správe sme mylne uviedli informáciu o prepustení podozrivých zo zadržania službukonajúcou prokurátorkou. Podozrivých zo zadržania prepustil opatrením policajt, o čom informoval službukonajúcu prokurátorku. Trojica mladíkov však bola opätovne zadržaná a bolo im vznesené obvinenie pre prečin výtržníctva. Následne boli umiestnení do cely policajného zaistenia a bude spracovaný návrh na ich vzatie do väzby,“ uviedol krajský policajný hovorca Daniel Džobaník.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM