Ľubomír Hudačko Kultúra

Pripomeňme si piesne prešovských interpretov, ktoré sme vlani spoznali: TOP 5 zásadných noviniek hudobnej scény!

V roku 2015 prešovskí interpreti rozhodne nezaháľali. Do pléna uviedli hneď niekoľko chytľavých pesničiek, ktoré oživili našu scénu. Pripomeňme si TOP 5 najzásadnejších z nich.

Ilustračný obrázok k článku Pripomeňme si piesne prešovských interpretov, ktoré sme vlani spoznali: TOP 5 zásadných noviniek hudobnej scény!
Zdroj: TASR

Prešovčania Chiki liki tu a, Komajota, IMT Smile aj Katka Knechtová vlani vydali nový album, ktorý zarezonoval hudobnou scénou. Do pléna uviedli piesne, ktoré si pripomeňme v prehľade. Novou piesňou sa pochválila aj ďalšia tunajšia kapela – Sunlips.

Chiki liki tu a – DPH

Rok 2015 bol na novinky prešovských interpretov bohatý, všetko to odštartovala stálica hudobnej scény, kapela Chiki liki tu a. Po desiatich rokoch vydali nosič s názvom Slzy tvý mámy, Šedivý a spol., kde sa nachádza nejedna príjemná hitovka. Do uší sa poslucháčom vryla najmä Milenka či Miller, ale svoje miesto si zastalo aj DPH. Navyše bol tento singel nominovaný na Radio_Head Awards 2015. Kapela si dáva záležať najmä na živých vystúpeniach, ale vlaňajším novým albumom sa ukázali v plnej tvorivej sile. Aj oni tak rok ozvláštnili príjemnou novinkou.

Komajota – Dym

Kapela, ktorá sa rozhodla ísť svojou cestou a 5 rokov nevydala žiaden album sa napokon rozhodla vypočuť a splniť priania svojich fanúšikov a fyzický nosič predsa len uviedla na svetlo sveta. Single najprv posúvala do uší fanúšikom postupne v rôznych časových intervaloch a Dym sa dostal na rad práve v roku 2015. Chytľavá hitovka sa vryje do pamäte už na prvé počutie, atmosféru jej dotvára aj pôsobivý videoklip. Album Druhé Slnko ale prináša ešte ďalšie zaujímavé počiny, od skladby Minúty až po netradičné anglické bonusy.

Sunlips – Úsmevy na fotkách

Jediná z vymenovaných kapiel, ktorá v roku 2015 nevydala nový album. Sunlips však prišli aspoň s novinkou v podobe singla a videoklipu a prispeli k bohatej tvorbe prešovských interpretov. Z piesne sála totálna pohoda, pripomenie letné ničnerobenie a vyčarí úsmev na tvári. Kapela pripomenula súčasný trend fotenia sa na každom mieste a publikovanie fotografií na internete. Tie zároveň využili aj v závere klipu. Doposiaľ Prešovčania vydali jeden album s názvom Dosť bolo rečí. Znamená novinka prísľub ďalšieho v poradí?

IMT Smile – Iné to už nebude

Od Prešovčanov z IMT Smile znie novinka v rádiách rok čo rok. Inak tomu nebolo ani vlani, veď tím okolo bratov Táslerovcov predstavil počin Na ceste 1979. A veruže to nie je album len o Cestách II. triedy, ďalšia stálica hudobnej scény vsadila na trochu pesismistický názov, ale o to chytľavejší zvuk v piesni Iné to už nebude. Typická „smajlovka“ je akoby staršou sestrou singlu Len tebe z Táslerovho sólového albumu. Ale aj keď je novinkou, okamžite sa zaradila medzi zásadné piesne kapely a nemala by byť vynechávaná z playlistu.

Katka Knechtová – Bezpečné priepasti

Na bezpečné priepasti poukázala Katka Knechtová v albume zvanom Prežijú len milenci. Prešovčanka v albume strieda rôzne štýly od jazzu cez romantické balady až po rýchlejší pop a nevynecháva ani prvky elektroniky. Nejeden text si napísala sama, hoci práve Bezpečné priepasti znamenali prvú spoluprácu s textárkou Silvou Kaščákovou. Výnimočne vyznieva aj pútavý videoklip a pieseň si našla svojich fanúšikov aj na internete. Ak budete mať chuť vypočuť si novinky naživo, Katka Knechtová ich predstaví aj na koncerte vo svojom rodnom meste.

Môže vás zaujímať:

Čo sa u nás chystá? Prehľad zaujímavých podujatí, ktoré odporúčame Prešovčanom zažiť

Dobrý festival 2016 hlási potvrdené mená účinkujúcich: Prvé informácie, ktoré kapely na obľúbenom podujatí vystúpia!

Východniari majú novú hudobnú pecku: Hlavné hviezdy prehovorili o parádnom klipe, ale aj zákernej chorobe

V Prešove máme kvalitnú hudobnú scénu: Aj tieto novinky nás vlani potešili
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM