Ľubomír Hudačko Rôzne

Primátorke Turčanovej pretiekol pohár trpezlivosti: Na zastupiteľstve padali slová o vyvádzaní poslancov policajtmi!

Na mestskom zastupiteľstve v Prešove to vrelo. V jednom momente už pretiekol pohár trpezlivosti aj primátorke Turčanovej. Hlava mesta sa v tej chvíli obrátila na poslancov a z jej úst začali padať naozaj rázne slová. Čo sa v sále dialo?

Ilustračný obrázok k článku Primátorke Turčanovej pretiekol pohár trpezlivosti: Na zastupiteľstve padali slová o vyvádzaní poslancov policajtmi!
Zdroj: TASR

Niečo podobné ešte mestské zastupiteľstvo nezažilo. Hoci nepatrné hádky sa medzi poslancami počas rokovania prešovského parlamentu vyskytujú na pravidelnej báze, tentoraz pohár trpezlivosti pretiekol. A to rovno u primátorky Andrey Turčanovej.

Hlavu mesta totiž v jednom momente vytočila požiadavka poslanca Ľudovíta Malagu, ktorý ju adresoval bez vyzvania a bez zapnutého mikrofónu. „Poprosím ťa, pán poslanec, aby si hovoril, keď budeš mať slovo. Ináč ťa dám vyviesť z rokovacej sály, keď tu budeš vykrikovať!“ upozornila ho primátorka Andrea Turčanová mimoriadne zvýšeným hlasom, na čo z jej strany veru nie sme bežne zvyknutí. Následne sa poslanec Malaga už k danej veci nevyjadroval, no na jeho tvári bolo badateľné zahanbenie.

To ale nebolo všetko. Vrava totiž v sále neutíchala ani o niekoľko desiatok minút neskôr. Poslanci sa neustále prekrikovali bez zapnutých mikrofónov. Hoci to niektorí miestami popod nos vedeli obrátiť aj na žart, primátorka trvala na svojom a bola pripravená na rázne kroky.

„Uvedomte si, že bez tolerancie budem vyzývať príslušníkov mestskej polície, aby toho, kto nebude hovoriť prihlásený do diskusie, vyviedli z rokovacej sály. Nie je možné permanentne rušiť rokovanie mestského zastupiteľstva,“ adresovala rázne slová voči prešovským poslancom primátorka Turčanová.

Môže vás zaujímať:

Blýska sa na lepšie časy legendárnej Delne: Vodu vyčistia špeciálnou technológiou, v Európe budeme unikát!

Prešovskému poslancovi to udrelo do očí: Služobka do Poľska podľa správy trvala až pol roka!

Chaos počas hlasovania prešovských poslancov: Mnohí uviedli, že nepochopili, za čo hlasujú!

foto: ilustračné

Prekrikovanie poslancov v Prešove: Primátorka nadšená nebola
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM