Ľubomír Hudačko Správy

Primátorka Turčanová prehovorila o pozitívnej správe: Čo potešilo ju a poteší aj Prešovčanov?

Nový rok priniesol pre Prešovčanov aj jednu priaznivú správu. Podobne sa vyjadrila aj primátorka Andrea Turčanová. Čo novú hlavu mesta potešilo?

Ilustračný obrázok k článku Primátorka Turčanová prehovorila o pozitívnej správe: Čo potešilo ju a poteší aj Prešovčanov?
Zdroj: TASR

Pre odberateľov tepla prináša akciová spoločnosť Spravbytkomfort dobrú správu. Ceny tepla pre rok 2015 sa nemenia, zostávajú na úrovni predchádzajúceho roka. Prešovčania tak zaplatia tento rok za teplo ako vlani, teda bez akéhokoľvek navýšenia.

Primátorka: Ide o mimoriadne pozitívnu správu

„Pod tento priaznivý stav sa podpísali predovšetkým rozsiahle investície do modernizácie tepelného hospodárstva. Tie prinášajú ovocie v podobe stabilizácie ceny tepla,“ skonštatovala riaditeľka spoločnosti Spravbytkomfort Natália Banduričová.

„Ide o mimoriadne pozitívnu správu pre Prešovčanov,“ reagovala na udržanie cien tepla primátorka Andrea Turčanová. Tá na stretnutí s riaditeľkou spoločnosti Natáliou Banduričovou a Paulom Minarikom, členom predstavenstva Spravbytkomfortu a zástupcom Energiecomfort Viedeň, zároveň vyzdvihla energetickú úsporu, ktorú spoločnosť dosiahla uvedenou modernizáciou, ale aj ďalšiu spoluprácu, keďže spoločnosť ako takú, ako aj rakúskeho partnera považuje za top v oblasti energetiky.

Aké sú platné ceny?

Od roku 2009 sa spoločnosť Spravbytkomfort rozhodla ísť cestou ochrany životného prostredia a investovala do využívania obnoviteľných zdrojov energie. „Predovšetkým v dvoch kotolniach na biomasu – na Sídlisku III. a na sídlisku Sekčov. V roku 2014 ukončila rozsiahlu investíciu do kogeneračnej jednotky na sídlisku Šváby. To všetko prináša osoh obyvateľom Prešova v podobe finančnej úspory a tiež čistejšieho ovzdušia v krajskom meste. Investície do obnoviteľných zdrojov energie sa vyplatili,“ uviedol Paul Minarik.

Ceny platné od 1. januára 2015 pre odberné miesta v meste Prešov sú teda: variabilná zložka maximálnej ceny tepla bez DPH je 0,0450 eur/kWh. Fixná zložka maximálnej ceny tepla bez DPH je 170,0000 eur/kW.

Informácie redakcii sprostredkovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM