Správy

Primátorka Turčanová o stavbe obchvatu: Ide o historickú chvíľu pre Prešov

Vodiči z Prešova sa dočkali dobrej správy. V lete sa začne stavať dôležitý obchvat. Podľa primátorky ide o historickú chvíľu pre naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku Primátorka Turčanová o stavbe obchvatu: Ide o historickú chvíľu pre Prešov
Zdroj: TASR

Zmluva o dielo na výstavbu úseku D1 Prešov, západ – Prešov, juh je už podpísaná. Stavebné práce sa na jednom z posledných chýbajúcich úsekov diaľnice medzi Bratislavou a Košicami začnú v júni.

Primátorka: Historická chvíľa

„Ide o historickú chvíľu pre Prešov, kedy sa začína riešiť dopravná situácia zanedbávaná štyridsať rokov. Ďakujem pánovi ministrovi, že zmluvu nakoniec podpísal a výstavbe chýbajúcemu diaľničnému úseku pri Prešove už nič nebráni,“ povedala prešovská primátorka Andrea Turčanová. Dodala, že je to síce pre ňu významný, ale nie konečný krok, keďže D1 nevyrieši celkovú dopravnú situáciu v meste.

„K tomu je potrebné dostavať rýchlostnú cestu R4, takže v našom boji pokračujeme ďalej,“ povedala primátorka. V Prešove je naďalej v dôsledku dopravnej situácie vyhlásená mimoriadna situácia, ktorá súvisí s nedostavanou preložkou cesty Škultétyho – ZVL. Tá má byť dokončená v júli tohto roka.

Do 48 mesiacov

„Dopravné problémy v Prešove nezmiznú zo dňa na deň, faktom je, že tranzitnú dopravu v smere od Popradu na Košice potrebujeme dostať z mesta. Vnútromestskú dopravu už o pár mesiacov odľahčí nová štvorpruhová cesta po Nábrežnej komunikácií. Zároveň pracujeme aj na severnom obchvate mesta spolu s dostavbou rýchlostnej cesty R4,“ povedal minister dopravy.

Práce by sa mali podľa slov generálneho riaditeľa spol. Eurovia SK Róberta Šinályho začať prvého júna a ukončené by mali byť do 48 mesiacov. Stavba bude spolufinancovaná z Kohézneho fondu Európskej únie v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra. Z ​pôvodne vysúťaženej ceny sa suma znížila o 15,2 milióna eur na konečných 356 miliónov eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM