Ľubomír Hudačko Rôzne

Primátorka priamo z miesta známeho prešovského obchvatu: Nie sme rukojemníci, toto žiadame!

Do nekonečného príbehu obchvatu Prešova pri ZVL vliala viac svetla už aj primátorka Andrea Turčanová. Na tomto mieste aj ona sama jazdí v zápchach a k neúnosnej situácii vydala jasné stanovisko. Takéto riešenie radnica pripravila...

Ilustračný obrázok k článku Primátorka priamo z miesta známeho prešovského obchvatu: Nie sme rukojemníci, toto žiadame!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Obchvat Prešova, ktorý má zjednodušiť prejazd smerom z Košíc na Poprad, nie je ukončený. Termín odovzdania stavby s veľkou okružnou križovatkou a s nadjazdom napojenia na diaľnicu uplynie 7. októbra.

Primátorka: Sama tu jazdím v zápchach

Nedostavané piliere mosta a rozkopaná cesta nenasvedčuje tomu, že by sa tu malo niečo odovzdávať do užívania. Konštatovala to na mieste stavby pri ZVL prešovská primátorka Andrea Turčanová, ktorá tu zvolala brífing. Ide o preložku cesty I/68 Prešov odbočka Škultétyho – ZVL, ktorú nedokončil staviteľ v pôvodnom termíne do konca júna a nestane sa tak ani po úprave termínu. Vedenie prešovskej radnice apeluje na investora, aby zrušil zmluvu s dodávateľom prác a vypísal novú súťaž.

„Ako vidíte podľa stavebného ruchu, ani sa tak skoro nestane. Stavba je problematická, všetci Prešovčania sa pýtajú, dokedy ešte bude trvať tento stav,“ povedala primátorka. Konštatovala, že mesto nezačína upozorňovať na zlú situáciu s posúvaním termínov až dnes. „Od môjho nástupu do funkcie som považovala tento problém za veľmi vážny, keďže sama tu jazdím v problematických kolónach a zápchach," vysvetľovala.

Mešká verejná aj osobná doprava

Vedenie mesta sa podľa primátorky stretlo k tejto téme so zástupcami Slovenskej správy ciest ako investorom stavby, a to v Košiciach aj Bratislave. „Stretli sme sa so štátnym tajomníkom ministerstva dopravy, s generálnymi riaditeľmi sekcií na ministerstve. Dokonca sme napísali aj list samotnému ministrovi dopravy. Odpoveď zatiaľ na prešovskú radnicu nedorazila. A ako vidíte, stále sa nič nedeje,“ vyhlásila Turčanová.

„Aj z tohto miesta by sme chceli požiadať kompetentných v mene všetkých Prešovčanov, ktorí denno-denne trpia týmito zápchami a meškajú do práce. Problém sa netýka len ľudí, ktorí odchádzajú z Prešova, ale keď sa zablokuje táto časť, spôsobuje to kolóny v celom meste. Mešká nám verejná aj osobná doprava. Naozaj, ľudia sú netrpezliví a potrebujú riešenie,“ uviedla ďalej. Podľa jej slov chcú vyzvať kompetentných, aby urobili potrebné kroky na odstránenie problému.

Mesto sa cíti byť rukojemníkom

Turčanová konkretizovala, že je to štátna cesta, investorom je SSC, realizátorom stavby je firma HAND BA DS v združení so spoločnosťou ANIK. „Keďže sa od roku 2012 vo výstavbe veľmi neposunuli, tak chceme aj takouto formou požiadať Slovenskú správu ciest, aby ukončila zmluvu s nespoľahlivou firmou, aby využila mesiace jesene a zimy na to, aby pripravila kvalitné verejné obstarávanie. Aby sa na jar mohla spustiť v plnom prúde výstavba už s novou firmou, ktorá naozaj dokáže svoje záväzky splniť,“ povedala Turčanová.

Mesto sa cíti byť v tomto prípade rukojemníkom. Problém nemôže riešiť, lebo to nie je v jeho kompetencii, ale dôsledky znášajú jeho obyvatelia, zdôraznila primátorka. Tlačová beseda by mala kompetentných vyburcovať k tomu, aby stavenisko neostalo opustené aj ďalšie roky. Primátorka vníma tento problém v súvislosti s verejným obstarávaním u nás, kde je prvoradou podmienkou, aby firma uspela, najnižšia cena. Viceprimátor Štefan Kužma doplnil, že podľa ich informácií, investor plánuje ukončiť zmluvu s dodávateľom a vypísať novú súťaž.

Pôvodný termín bol jún 2015

„Myslíme si, že to je jediné rozumné riešenie,“ zdôraznil. Podľa jeho vyjadrenia, zatiaľ sa tu preinvestovala asi iba jedna tretina finančných prostriedkov. Hovorkyňa Slovenskej správy ciest Zuzana Hromcová uviedla, že „stavebná akcia preložka cesty I/68 v Prešove stagnuje. Právne oddelenie SSC posudzuje všetky možnosti vyplývajúce zo zmluvy, vrátane ukončenia zmluvy a sankcií,“ uvádza sa v jej písomnom stanovisku.

Podľa zmluvy so SSC z roku 2012 mala tento dôležitý dopravný uzol postaviť združenie HANT BA DS & ANTIK do 36 mesiacov od prevzatia staveniska. Pôvodný termín bol jún tohto roku, no ten sa po problémoch s archeologickým prieskumom a vlaňajšími povodňami upravil na október 2015. Investičné náklady stavby sú podľa zmluvy viac ako 32 miliónov eur. Financovaná je z Operačného programu Doprava a Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Čítajte tiež:

Analýza, ktorá by vás mala zaujímať: Pozrite si, ako ohodnotili finančné zdravie Prešova

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM