Michala Halásová Samospráva

Primátor opäť odmeňoval. Tentokrát najlepších zamestnancov škôl

Pracovníci Oddelenia školstva a primátor Pavel Hagyari odmenili náročnú prácu pedagogických i nepedagogických pracovníkov škôl. Sedemnástich ocenených vybrala odborná komisia, troch navrhol sám primátor.

Ilustračný obrázok k článku Primátor opäť odmeňoval. Tentokrát najlepších zamestnancov škôl
Foto: Michala Halásová

Výber z 50 návrhov bol o to náročnejší, že každý z navrhnutých učiteľov spĺňa kritérium, že práca so zverenými deťmi i žiakmi je pre neho poslaním. Ocenení boli aj nepedagogickí zamestnanci, ktorí pracujú v materských školách, základných školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. K slávnostnej atmosfére prispeli účinkujúci z dvoch základných umeleckých škôl. Symfonický orchester zo Základnej umeleckej školy M. Moyzesa a brušné tanečnice zo Základnej umeleckej školy J. Pöchla. Zlatým klincom programu bolo vystúpenie vedúceho Oddelenia školstva prešovskej radnice Petra Haasa, ktorý oceneným v sprievode orchestra zahral na saxofóne pieseň My way.

Z prešovských základných škôl sú ocenení:
Renáta Zgolová, učiteľka a členka Symfonického orchestra pri ZUŠ M. Moyzesa, ktorá vyučuje hru na drevené dychové nástroje.
Mgr. Ivana Bačková, školská logopedička v ZŠ Matice slovenskej, ktorá v praxi používa moderné terapeutické metódy a vďaka ním dosahuje pri náprave porúch rečí výborné výsledky.
Mgr. Mária Vislocká, učiteľka slovenčiny a nemčiny v ZŠ Lesníckej, ktorá so svojimi žiakmi získava popredné miesta v jazykových súťažiach.
Mgr. Renáta Klucárová, učiteľka geografie a ruského jazyka v ZŠ Kúpeľnej. Dosahuje výborné výsledky v rámci projektu Otvorení Európe a svetu, kde tvorí vyučovacie programy.
Magdaléna Rusňáková, učiteľka hry na flautu spoluorganizátorka pri projekte Comenius jeho podprojektu Deti hrajú symfonickú hudbu deťom a učiteľka na ZUŠ Jána Pöschla.
Z ABC CVČ Prešov bol ocenený Mgr. Štefana Zuščáka, z oddelenia turistiky – ktorý sa zaslúžil o propagáciu a realizáciu Pretekov turistickej zdatnosti na základných a stredných školách.

Z materských škôl sú ocenené:
Mgr. Viera Štroncerová, riaditeľka MŠ M. Nešpora, je dlhoročnou organizátorkou projektov s celomestskou pôsobnosťou Škola hudby a Fantázia z plodov jesene.
Z MŠ Važeckej – Daniela Keruľová, zástupkyňa riaditeľky, je jedným z pilierov materskej školy po odbornej i osobnostnej stránke.
Z MŠ Bernolákovej – Jana Merčáková, učiteľka, jej zásluhu je, že Ovocníčkovia a BONCE sú zásobárňou tanečných súborov pre celý Prešov.

Z radov nepedagogických zamestnancov si ocenenia prevzali:
Marta Ličáková, hospodárka školy ZŠ Kúpeľnej. Svoje odborné skúsenosti veľmi ochotne odovzdáva aj iným hospodárkam škôl.
Magdaléna Vargová, školníčka, práčka sa už 21 rokov stará o príjemnú, voňavú a hlavne čistú materskú školu.
V ZŠ Prostějovskej pracuje Milan Poloha ako školník od vzniku tejto školy, taktiež si prevzal ocenenie.
Anna Grebečiová, vedúca ZŠS v ZŠ Bajkalská je propagátorka zdravého stravovania žiakov i dospelých.
V MŠ Sabinovskej – Beáta Mihoková, vedúca ZŠS, zapája školskú jedáleň do rôznych programov a projektov, čím pomáha prezentovať materskú školu.

Za školský úrad sú ocenení:
Mgr. Alena Vargová, riaditeľka ZŠ Veľký Šariš, okrem iných aktivít je aj koordinátorkou projektov financovaných z EU.
Zo ZŠ Šarišské Bohdanovce Mgr. Július Benko, riaditeľ – ktorý je oddaný matematike, informatike a hlavne žiakom a kolektívu školy.
Naslovovzatým odborníkom v oblasti školstva je Mgr. František Macko z oddelenia školstva MsÚ, ktorý bol tiež právom medzi ocenenými.

Ceny primátora mesta dostali:
Mgr. Ľubica Kohániová, riaditeľka ZŠ Československej armády, ktorá má zásadnú zásluhu na premene tradičnej školy na modernú.
Jozef Kakačšík, riaditeľ ZUŠ M. Moyzesa, zakladateľ dvoch hudobných telies mládežníckeho dychového orchestra Baštovanka a Symfonického orchestra ZUŠ M. Moyzesa.
Mgr. Ľubomír Guman, riaditeľ ZUŠ Októbrová – odbor výtvarný – autor a realizátor mnohých netradičných akcií a podujatí s celoslovenskou pôsobnosťou.

odmenovanie zamestnancov skol
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM