Ľubomír Hudačko Futbal

Primátor odmieta zodpovednosť za zostup Tatrana. Klub dotovať mesto nebude

Odozva na vyjadrenie a odchod väčšinového akcionára klubu Miroslava Remetu na seba nenechala dlho čakať. Mesto však s jeho vyhláseniami nesúhlasí a profesionálov nepodporí.

Ilustračný obrázok k článku Primátor odmieta zodpovednosť za zostup Tatrana. Klub dotovať mesto nebude
Zdroj: Webnoviny.sk

Iba mládežníci

Väčšinový majiteľ klubu Tatrana Miroslav Remeta sa posťažoval, že mu chýbala podpora zo strany poslancov a aj preto sa rozhodol vedenie opustiť. Primátor Pavel Hagyiari však zodpovednosť za zostup odmieta: „Mesto Prešov ako samospráva nie je určená na to, aby vlastnila klub. Radi podporíme mládežnícky šport, futbal mládeže, avšak profesionálny futbal nech robí niekto iný. Je to záujem alebo koníček veľkých sponzorov, ľudí, ktorí s futbalom robia, ľudí, ktorí s futbalu žijú. Pripojíme sa ku každej aktivite, ktorá vráti futbal do najvyššej súťaže a rozšíri možnosti hrania mládeže v rámci Prešova. Ako minoritný akcionár sme nemali takmer žiadnu možnosť pôsobiť na riadení klubu,“ zamyslel sa Hagyari.

Remeta poukázal i na to, že rokovanie s prípadným ukrajinským sponzorom mesto nezaujímalo. Hagyiari vysvetľuje: „Je to úsmevné, pretože ak by bol takýto potenciálny sponzor asi by som ho mal vidieť, asi by sa mal predstaviť a rokovať s mestom o podpore. Za šesť rokov čo tu pôsobím, som nevidel žiadneho ukrajinského sponzora, žiadneho kapitálového podporovateľa prešovského futbalu a nevidel som ani žiadny písomný návrh, aby sme sa podelili. Teda, že toto urobí sponzor, toto mesto a toto napríklad Tatran. Ak bol takýto investor, mal sa prísť predstaviť s konkrétnou ponukou. Žiadna takáto ponuka neprišla,“ povedal Hagyari, ktorý dodal, že je nepriechodné, aby mesto Prešov bolo stopercentným akcionárom klubu.

Mesto už klub podporilo

Podľa slov prešovského primátora sa s prezidentom klubu stretol viackrát aj na futbalových zápasoch: „Bohužiaľ som bol prítomný aj na tom poslednom. Chápem pozíciu investora, ktorý sa rozhodol odísť z futbalu, keďže mu to neprináša ani žiadne peniaze a ani žiadnu radosť,“ konštatoval a dodal, že podpora klubu zo strany mesta už svoju kapitolu napísala: „Futbal v Prešove dostal výraznú podporu pred niekoľkými rokmi, keď dostal takmer zadarmo celý futbalový štadión a má v prenájme za symbolické peniaze ďalšie plochy, ktoré mesto má a užíva ich Tatran.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM