Správy

Priláka k nám viac turistov? Na svete je mobilná hra, ktorú pokrstili v Prešove a padol aj rekord

Turistov nikdy nie je dosť. Naše mesto a jeho okolie sa pýši všakovakými zaujímavosťami, ktoré stoja za videnie. Pomôže prilákať ďalších turistov do Prešova nová mobilná hra?

Ilustračný obrázok k článku Priláka k nám viac turistov? Na svete je mobilná hra, ktorú pokrstili v Prešove a padol aj rekord
Zdroj: Mesto Prešov

Prešovský kraj sa v letnej sezóne predstaví turistom prostredníctvom legiend a ich príbehov v mobilnej hre, na nálepkách a CD. Ide o projekt Legendarium 2, ktorý nadväzuje na úspešnú minuloročnú kampaň.

Album nového Legendaria pokrstil počas osláv Medzinárodného dňa detí v Prešove nálepkami legendárnych postavičiek známy lyžiar Adam Žampa. Deti sa v školách aj priamo na námestí zapojili do lepenia postavičiek, padol rekord 50 000 kusov použitých nálepiek.

Príbehy pastiera Michala z Prešova

Projekt Legendarium 2 predstavuje Prešovský kraj prostredníctvom 15 legiend a ich príbehov. Turisti ich nájdu v mobilnej hre, na nálepkách do albumu a tiež na troch audio CD. Hra ich zavedie do Humenného k soche Dobrého vojaka Švejka, k rytierovi Johanesovi do Hanušoviec nad Topľou, k Čiernej pani do Kežmarku či Bielej do Levoče, vďaka nej môžu spoznať aj príbehy pastiera Michala z Prešova, Víly Kvetušky z Vysokých Tatier či kuchára Vasiľa zo Svidníka, ktorého statočnosť doviedla až k vojsku. Projekt pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Informovala o tom jej hovorkyňa Barbora Čechová.

„Legendarium sa oproti minulému roku značne rozšírilo, predstavuje až 15 lokalít kraja na 60 miestach a zapojených máme okolo 40 subjektov cestovného ruchu, v ktorých cestovatelia nájdu nálepky a postavičky legendárnych hrdinov. V mobilnej hre a na cestách za nálepkami spoznajú návštevníci prírodné, kultúrne a historické zaujímavosti kraja, múzeá, hrady, športové i zábavné možnosti kraja,“ povedal Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Toto najviac zaujalo Adama Žampu

Adam Žampa počas krstu albumu uviedol, že najviac ho zaujímali legendárne miesta vo Vysokých Tatrách, ktoré musia súťažiaci objaviť a označiť. Z vytvorených diel z nálepiek mu samozrejme padli ako prvé do oka lyžiari. Pochválil však fantáziu a tvorivosť všetkých detí, ktoré si dali tú námahu a priniesli dnes na prešovské námestie svoje práce z nálepiek. Víťazné triedy dostali voľný vstup do Opálových baní pri Prešove.

Mobilnú hru plnú dobrodružstiev s legendami opäť vytvára spoločnosť Functu ocenená aj MTV Game Awards. Legendy pretavil do zaujímavých príbehov spisovateľ Ján Pochanič a audio CD pripravil Martin Husovský z kapely Komajota s hercami z Divadla Jonáša Záborského v Prešove.

Projekt Legendarium získal v minulom roku viacero ocenení – Najlepšia inovácia v cestovnom ruchu od ministerstva dopravy a 1. miesto Najlepšia slovenská aplikácia – AndroidCode 2015, 1. miesto – najkrajší propagačný materiál regiónu/kraja od Klubu fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov.

Môže vás zaujímať:

Mladí ľudia, ktorí si rozhodne zaslúžia palec hore: Zoznámte sa s novými Hviezdami Prešova!

Aké sú priority na Šváboch pre druhú polovicu roka? Poslanec Benko o tom, čo sa ešte chystá!

Keď sa merať cestu rozhodne oplatí: 3 dediny neďaleko Prešova, ktoré dostanú aj vás

foto: mesto Prešov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM